Domžale - Olimpija Ljubljana 1:3 (foto)Strelci: 0:1 Zajc 19', 0:2 Kronaveter 63', 0:3 Wobay 77', 1:3 Alvir 80'

Sodniki:
Dejan Balažič (Ljubljana), Andraž Kovačič (Ljubljana), Manuel Vidali (Gračišče). Dodatna sodnika: Marko Podgoršek (Duplje), Bojan Mertik (Odranci). Četrti sodnik: Roberto Ponis (Koper). Delegat: Dušan Bezjak (Tolmin).

Lucas Mario Horvat

DOMŽALE OLIMPIJA LJUBLJANA
12 Golubović Adnan 1 Šeliga Aleksander
2 Brachi Álvaro 4 Kelhar Dejan
8 Juninho 6 Zajc Miha
15 Repas Jan 7 Kronaveter Rok
23 Horvat Lucas Mario 10 Wobay Julius
25 Blažič Miha 11 Velikonja Etien
27 Dobrovoljc Gaber 17 Kirm Andraž
37 Majer Žan 20 Delamea Mlinar Antonio
77 Alvir Marko 27 Zarifović Aris
87 Morel Benjamin 33 Bajrić Kenan
95 Mance Antonio 88 Miškić Danijel


1 Milić Dejan 21 Brljak Darko
4 Vetrih Amedej 5 Ejup Leo
10 Vuk Slobodan 9 Eleke Blessing Chibiuke
13 Žužek Žan 15 Vukčević Marko
17 Širok Matija 16 Alves Coelho Da Silva Ricardo
90 Husmani Zeni 18 Novak Jakob
92 Bratanović Elvis 19 Krefl Aljaž

Strelci: 0:1 Zajc 19', 0:2 Kronaveter 63', 0:3 Wobay 77', 1:3 Alvir 80'
Menjave:
Domžale: Repas - Vuk 46', Juninho - Bratanović 63', Majer - Vetrih 80'
Olimpija Ljubljana: Bajrić - Vukčević 80', Velikonja - Eleke 82', Wobay - Krefl 90+2'
Rumeni kartoni: Morel 69', Zarifović 90+3'
Rdeči kartoni:

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Luke Žinka, Jureta Balkovca, Matica Črnica, ki ima manjše težave s stegensko mišico.
Piscalka90+4. minuta: Glavni sodnik Dejan Balažič je označil konec tekme.

Rumeni karton90+3. minuta: Zaradi prekrška nad Antoniom Mancejem je rumeni karton prejel Zarifović.

menjava90+2. minuta: V ekipi Olimpije je Wobaya zamenjal Krefl.

90+1. minuta: Četrti sodnik Roberto Ponis je označil še tri minute dodatka tekme.

86. minuta: Vuk je priboril kot z desne strani. Po podaji Brachija je odbil Eleke.

85. minuta: Po napaki Vetriha je do strela s 25 metrov prišel Eleke, ki je meril mimo leve vratnice.

Slobodan Vuk

83. minuta: Morel je priboril prosti strel dobrih 25 metrov od vrat Olimpije. Z neposrednim strelom je poizkušal Alvir, ki je meril mimo desne vratnice.

menjava82. minuta: V ekipi Olimpije je Velikonjo zamenjal Eleke.

81. minuta: Domžalčani so z agresivno igro ukradli žogo na levi strani kazenskega prostora Olimpije. Z močnim strelom z devetih metrov je poizkušal Alvir, ki je meril za las previsoko.

menjava80. minuta: v ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Amedej Vetrih. Pri Olimpiji je Bajrića zamenjal Vukčević.

zoga1:3 Alvir; 80. minuta:
Vuk je poizkušal s preigravanjem na levi strani kazenskega prostora. Na koncu se je odločil za podajo do Alvirja, ki je z 18 metrov s pravo bombo premagal Šeligo.

Marko Alvir

zoga
0:3 Wobay; 77. minuta:
Kirm in Wobay sta z dvojno podajo izigrala obrambo Domžal na levi strani. Wobay je v nadaljevanju preigral Brachija in z vsega nekaj metrov premagal še Golubovića.

73. minuta: Morel je z izjemno podajo na desni strani v ogenj poslal Brachija. Ta je s predložkom našel osamljenega Manceja, ki je z glavo streljal mimo leve vratnice.

Rumeni karton69. minuta: V ekipi Domžal je rumeni karton prejel Benjamin Morel.

68. minuta: Dobrovoljc je odbil v kot z leve strani. Po uigrani akciji je Zajc nevarno streljal, Golubović pa je žogo odbil čez prečko. Po novi podajo Zajca je z 20 metrov z voleja močno sprožil Kronaveter, ki je meril za las mimo desne vratnice.

66. minuta: Znova je bil nevaren Kronaveter, ki je z razdalje meril le za las nenatančno.

Antonio Mance

zoga
0:2 Kronaveter; 63. minuta:
Olimpija je uspešno kombinirala na desni strani polovice Domžal. Bajrić je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Kirm z glavo sprožil proti vratom. Golubović je z odlično obrambo žogo odbil, a je bil na pravem mestu Kronaveter, ki je iz neposredne bližine zatresel prazno mrežo.

menjava63. minuta: V ekipi Domžal je Juninha zamenjal Elvis Bratanović.

58. minuta: Po predložku Kronavetra je žoga na levi strani prišla do Kirma. Nekdanji član Domžal je s 23 metrov streljal za las mimo leve vratnice.

57. minuta: Mance ja na polovici Olimpije ukradel žogo in krenil proti kazenskemu prostoru. Njegov strel z 20 metrov so gostje odbili v kot. Brachi je iz kota neposredno streljal v dolgi kot, kjer sta s skupnimi močni odbila Šeliga in Bajrić.

53. minuta: Morel ja na levi strani polovice Olimpije na kratko podal do Horvata. Slednji je močno sprožil s 25 metrov, žoga pa se je od Miškića odbila za las mimo leve vratnice. Po podaji Brachija je na prvi vratnici streljal Dobrovoljc, a žoge ni najbolje zadel in končala je v rokah vratarja Šelige.

Adnan Golubović

49. minuta: Kirm je priboril kot z leve strani. Po podaji Zajca je žoga končala v stranskem avtu.

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

menjava46. minuta: V ekipi Domžal je Jana Repasa zamenjal Slobodan Vuk.

Piscalka45+1. minuta: Po podaji Kronavetra je do strela prišel Delamea Mlinar, a je uspešno blokiral Brachi. Glavni sodnik Dejan Balažič je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Roberto Ponis je označil minuto dodatka prvega polčasa.

Žan Majer

45. minuta: Kirm je odbil v kot z desne strani. Po podaji Brachija je Majer slabo podal do Juninha in Olimpija je krenila v hiter protinapad. Prekinil ga je Dobrovoljc, ki je odbil v kot.

44. minuta: Brachi je pobegnil po desni strani. Poslal je nizek predložek na prvo vratnico, kjer so gostje odbili v zadnjem trenutku pred Mancejem.

35. minuta: Alvir je odbil v kot z desne strani. Po podaji Kronavetra je pred vrati odbil Juninho. Kronaveter je ponovno podal pred vrata, kjer je Zarifović s petih metrov meril previsoko.

32. minuta: Wobay je priboril prosti strel na desni strani polovice Domžal. Po podaji Kronavetra je na drugi vratnici v kot odbil Horvat. Po podaji Zajca Domžalčani niso uspeli izbiti žoge s svoje polovice. Do strela z 20 metrov je prišel Kronaveter. Močan poizkus je odbil Golubović, razčistil pa je Brachi, ki je odbil v kot. Po podaji Wobaya je na prvi vratnici izbil Morel.

30. minuta: Bajrič je priboril kot z desne strani. Po podaji Wobaya je na prvi vratnici odbil Dobrovoljc. V nadaljevanju akcije je Kirm z leve strani poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Zajc iz ugodnega položaja z osmih metrov meril previsoko.

Juninho

26. minuta: Velikonja je priboril prosti strel na desni strani polovice Domžal. Po predložku Wobaya je žogo odbil Golubović, razčistil pa Brachi.

24. minuta: Majer je priboril kot z leve strani. Po podaji Brachija je žoga končala v gol avtu.

zoga0:1 Zajc; 19. minuta:
Gostje so izpeljali hitro akcijo na desni strani polovice Domžal. Velikonja je zaposlil Zajca, ki je bil sam pred vratarjem Golubovićem. Premagal ga je z lob udarcem.

16. minuta: Olimpija je prišla do lepe priložnosti. Zajc je podal na levo stran do Kirma, ki je s prve podal pred vrata. Tam je s petih metrov s peto streljal Velikonja, a se je z odlično obrambo izkazal Golubović. V nadaljevanju je s škaricami poizkušal še Wobay, ki je meril previsoko.

14. minuta: Kronaveter je s prostega strela na kratko podal do Miškića, ki je meril s 25 metrov. Žoga je zletela čez gol, a so gostje prišli do kota. Po podaji Zajca je na prvi vratnici odbil Dobrovoljc.

Alvaro brachi

13. minuta: Po napaki Dobrovoljca je Velikonja prišel do strela s 16 metrov. Nevaren poizkus je uspešno blokiral Dobrovoljc.

10. minuta: Predložek Kirma je v kot odbil Brachi. Po podaji Zajca je s pestjo odbil Golubović.

9.minuta: Majer je priboril prosti strel na levi strani polovice Olimpije. Po podaji Morela so sodniki označili prekršek domačinov v kazenskem prostoru.

5. minuta: Domžalčani imajo večino časa žogo v svojih nogah. Olimpija čaka na protinapade. Prvega je Wobay zaključil s strelom s 25 metrov, a je meril precej mimo leve vratnice.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Olimpije.

Domžale-Olimpija

Domžale - Olimpija

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO