Majer: Z agresivnostjo do golovŽan Majer

Nogometaši Domžal so uspešno začeli zgodbo pod taktirko novega strokovnega vodstva. V prvenstvu so z 2:0 ugnali Aluminij, v pokalu pa so bili, s popolnoma spremenjeno enajsterico, s 4:1 boljši od Tolmina: ''Težko bi si želeli boljšega začetka sodelovanja z novim trenerjem, saj smo zmagali v prvenstvu in pokalu. V slednjem smo se kar namučili, vendar vsi vemo, da je to tekmovanje presenečenj, tekme pa so težje kot v prvenstvu, saj ni popravnega izpita. Na koncu smo zasluženo napredovali. Upam, da bomo držali zmagovalni ritem, ki nas mora oddaljiti od neposrednih tekmecev za Evropo,'' je po slabih dveh tednih dela pod vodstvom Simona Rožmana povedal Žan Majer, ki je bil po obračunu z Aluminijem s strani soigralcev izbran za igralca tekme.

Žan Majer

23-letni Lenartčan je skupaj z Lucasom Mariom Horvatom blestel na mestu zadnjega zveznega igralca, odlično igro proti svojemu bivšemu klubu pa je kronal z golom v 91. minuti: ''Sistem 4-2-3-1 smo igrali tudi pod vodstvom prejšnjega trenerja, vendar so znotraj sistema nova navodila, ki jih igralci hitro osvajamo. Smo pa v tem tednu vadili tudi drugačno postavitev, še napadalnejšo, in prepričan sem, da bomo z agresivno igro na polovici nasprotnika zelo gledljiva ekipa, ki bo dosegala veliko golov. Vse bolj se zavedamo pričakovanj trenerja, čeprav imamo še veliko rezerv. Čaka nas še kar nekaj dela, da bomo osvojili popolnoma vse, kar si strokovno vodstvo želi,'' se zaveda nekdanji mladi slovenski reprezentant, ki opozarja, da si Domžalčani v nadaljevanju sezone ne smejo privoščiti spodrsljaja, saj je izenačenost Prve lige Telekom Slovenije v letošnji sezoni izjemna: ''Lestvica kaže takšno sliko, vendar, če smo mi pravi, in če odigramo tako kot znamo, sodimo med najboljše tri ekipe v Sloveniji. Smo na začetku prvenstva in točke se bodo seštevale šele na koncu. Imamo dovolj kvalitete in, če jo bomo znali preliti na igrišče, se za uspeh ni bati. Verjamemo v svoje sposobnosti.''

Žan Majer

Domžalčani bodo prvo četrtino prvenstva sklenili v Celju, ki je v dosedanjem delu sezone zbral štiri točke manj od dvakratnih slovenskih prvakov: ''Celje je vedno zahteven tekmec. Ima dobro in mlado ekipo, ki je željna dokazovanja, ima pa tudi nekaj posameznikov, ki so bolj izkušeni in lahko naredijo razliko na igrišču. Na tekmeca se moramo dobro pripraviti, saj ne smemo izgubljati točk. V igri želimo napredovati kot ekipa in tudi kot posamezniki. To nam bo uspelo le v primeru, če bomo dali vse od sebe. Le na takšen način lahko naredimo preskok na lestvici,'' se zaveda Majer, ki bo v Celju lovil 112. nastop v najmočnejši slovenski ligi. Vse je zabeležil v dresu Domžal in je le še 16 nastopov oddaljen od Andraža Kirma, ki zaključuje deseterico nogometašev z največ nastopi v 1. slovenski ligi v zgodovini kluba.

Žan Majer

Tekmo med Celjem in Domžalami, ki se bo v Areni Petrol v Celju začela v soboto, 17. septembra ob 16:00, bo vodila sodniška trojka Slavko Vinčić (Maribor), Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih goricah) in Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec). Delo četrtega sodnika bo opravljal Alen Borošak (Spodnji Duplek). V ekipi Domžal zaradi poškodbe kolena ne bo Juninha, ki jo je skupil na tekmi v Tolminu. Brazilec bo po prvih predvidevanjih odsoten dva meseca. Vsi ostali nogometaši so na voljo strokovnemu vodstvu.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO