FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Majer: Prišla je nova energija in nove zamisli

Nogometaši Domžal nestrpno čakajo nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. V nedeljo se bodo odpravili v Kidričevo, kjer se bodo ob 14:00 pomerili s povratnikom v najmočnejšo slovensko ligo, Aluminijem. Čeprav slednji trenutno zaseda deveto mesto na lestvici, je na zadnjih dveh tekmah pred reprezentančnim premorom dodobra ponagajal Mariboru in Rudarju. Oba obračuna sta se končala brez golov.


Majer
V nogometnem klubu Domžale je med premorom uspelo na treninge vrniti večino poškodovanih igralcev. Med njimi je tudi Žan Majer, ki je na enem od treningov prejel udarec v koleno in je moral izpustiti obračun proti Gorici: ''Vesel sem, da je reprezentančni odmor prišel ravno v tem obdobju prvenstva. Na voljo sem imel več časa za dvig telesne pripravljenosti,'' je pojasnil zvezni igralec Domžal, ki je z mislimi že pri tekmi z Aluminijem. Na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni so rumeni prvič zaigrali pod vodstvom Simona Rožmana in slavili z 2:0: ''Aluminij je zelo organizirana in disciplinirana ekipa. Na domačem terenu so izjemno neugodni. Tudi na prvi tekmi ob Kamniški Bistrici smo imeli nekaj težav, čeprav smo tekmo dobro in uspešno pripeljali do konca. Vodili smo skoraj celotno tekmo, na koncu srečanja pa smo zadeli še drugič. Morda je bilo videti preprosto, vendar ni bilo. Dobro se pripravljamo na tekmo. Poznamo njihove pozitivne stvari, ki jih ni malo, poznamo pa tudi njihove slabosti. V tekmo gremo s pozitivno energijo,'' je o naslednjem tekmecu povedal 24-letni Lenartčan.

21 majer kk25102016
Simon Rožman je že na prvi domači tekmi spremenil način igre Domžalčanov. Kljub zmagi je bilo očitno, da je imel na voljo premalo časa, da bi v popolnosti vpeljal svojo filozofijo v igro dvakratnih prvakov. Podobno je bilo tudi na pokalni tekmi v Tolminu, potem pa so igralci začeli uresničevati zahteve strokovnega vodstva na igrišču in posledica so visoke zmage in izjemno atraktivna igra: ''S prihodom novega trenerja je prišla nova energija in nove zamisli, ki jih moramo spoštovati. Fantje smo novo strategijo dobro sprejeli in delamo tisto, kar trener zahteva od nas. Trenutno nam kaže dobro,'' je o spremembi povedal Majer, ki je leta 2012 v Domžale prišel prav iz tabora nedeljskega nasprotnika: ''Vrnitev v Kidričevo ni nič posebnega, saj se je od takrat spremenila celotna ekipa in tudi trener je drug. Moramo se dobro pripraviti in prepričan sem, da smo sposobni premagati Aluminij.''

Majer

Do konca jesenskega dela je ostalo še pet tekem, od katerih bodo rumeni kar tri odigrali ob Kamniški Bistrici. Najprej bodo gostili Celje, nato Radomlje in za konec prvega dela prvenstva še v derbiju Maribor. ''Cilj je ostati vsaj na tretjem mestu in si nabrati še nekaj prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Tako bi na dopust odšli sproščeni in dobre volje,'' je za konec še povedal Majer, ki je vse nastope v prvi slovenski ligi zbral v rumenem dresu in teh se je nabralo že 115.

Tekst: Grega krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Žiga Zupan in Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB