FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Milić: Imamo boljše pogoje

Nogometaši Domžal so v drugem dnevu priprav v Umagu opravili dopoldanski trening. Sonce je ozračje ogrelo na prijetnih 12 stopinj Celzija in rumenim omogočilo odlične pogoje za trening. Ta je bil eden najzahtevnejših v dosedanjem delu priprav, a so ga igralci opravili z odliko in si prislužili pohvale strokovnega vodstva. Domžalčane v popoldanskih urah čaka testiranje gibljivosti, zvečer pa še predavanje o nastopanju v javnosti.

5 milic tr20170124"Od prihoda v Umag je vse organizirano na vrhunski ravni. Hotel nam nudi udobno namestitev, igrišča z naravno travo pa so zelo kakovostna. Zelo smo zadovoljni, da lahko treniramo v takšnih pogojih," je odlične pogoje za delo pohvalil vratar Dejan Milić, ki je pojasnil razliko med pripravami v Istri in v Antalyji, ki je bila baza rumenih v zadnjih dveh letih: "V Turčiji so bile temperature nekoliko višje, a je tudi tukaj prijetnih deset stopinj Celzija, kar je idealno za trening. Travnata podlaga je v Umagu kakovostnejša in lahko rečem, da imamo trenutno boljše pogoje kot smo jih imeli v Turčiji."

6 milic tr20170124


V preteklosti so Domžalčani zimske priprave izven domačega okolja večinoma opravili enkrat v celoti, tokrat pa se je strokovno vodstvo odločilo, da jih razdeli na dva dela. Tako se bodo nogometaši Domžal ob Kamniško Bistrico vrnili že v petek po pripravljalni tekmi s Hornom, v Umag pa se bodo znova odpravili v ponedeljek, 6. februarja: "Petdnevne priprave so za igralce pozitivne. Če ostaneš dva tedna v kosu, je po prvem tednu glava že nekoliko utrujena, motivacija na treningih nižja, nevarnost poškodb pa večja. Hkrati je nov način pozitiven tudi za nas starejše igralce in tiste, ki imamo družine. Pohvaliti moram odločitev strokovnega vodstva in verjamem, da bo to dobro vplivalo na vzdušje v ekipi in posledično tudi na predstave na igrišču," je pojasnil eden izmed najizkušenejših nogometašev v Domžalah.

16 ekipa tr20170124

Dvakratni slovenski prvaki na treningih kažejo ogromno željo po delu: "Treningi so naporni in na srečo smo še vsi zdravi. To je najpomembnejše in kaže tudi na strokovnost pri pripravi treningov. Vestno upoštevamo trenerjeva navodila in verjamem, da je strokovno vodstvo zadovoljno z nami," je o prvih pripravah pod vodstvom Simona Rožmana spregovoril nogometaš, ki je prav danes dopolnil 33 let, ter dodal: "Gremo korak za korakom in prepričan sem, da bomo na začetku spomladanskega dela prvenstva na vrhunski ravni."

10 mulalic tr20170124

Milić se je v letošnji sezoni ustalil na mestu prvega vratarja rumenih, a to ne pomeni, da bo tako tudi v spomladanskem delu sezone. Za ovratnik mu vseskozi dihajo Adnan Golubović, Ajdin Mulalić, ki je do konca sezone posojen v Ilirijo, in Žiga Frelih. Slednji je eden od petih članov mladinske ekipe, ki imajo privilegij opraviti zimske priprave s prvim moštvom: "To je super za ekipo in tako bi moralo biti tudi vnaprej. Čim več mladih igralcev je potrebno vključiti v člansko moštvo, saj se tako na najboljši način spoznajo z nogometnim profesionalizmom. S tem se učijo novih stvari in se pozneje lažje priključijo ekipi. Vzdušje je, kljub razliki v letih, odlično in nimamo nobenih težav," je priključitev mlajših igralcev k članskemu moštvu komentiral Milić, ki že nestrpno čaka na naslednjo pripravljalno tekmo. Ta bo v Umagu jutri ob 15:00 proti Novigradu. Internetni prenos si boste lahko ogledali na naši spletni strani.

9 rozman tr20170124

13 kacicnik tr20170124

17 brachi tr20170124

18 husmani tr20170124

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO