FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Zahteve se večajo

Nogometaši Domžal so v sklopu zimskih priprav odigrali drugo prijateljsko tekmo. Ponovno so odpotovali k severnim sosedom, kjer so se v Messendorfu pomerili s tretjeuvrščenim moštvom v prvi avstrijski nogometni ligi, graškim Sturmom. Sončno in za ta letni čas dokaj prijetno vreme je privabilo okoli 100 gledalcev, ki so videli zmago domačih nogometašev z 2:0.

Golubovic

Podobno kot v sredo na tekmi proti Wolfsbergerju, ki so jo rumeni dobili z 1:0, so nogometaši Domžal tudi tokrat dvoboj začeli odločno. Že v uvodnih desetih minutah so si priigrali nekaj lepih priložnosti. V četrti minuti je po odbiti žogi iz kota Veljko Batrović z voleja ustrelil proti vratom, a meril mimo leve vratnice. Najlepšo priložnost za vodstvo rumenih je v šesti minuti, po imenitni podaji Elvisa Bratanovića, imel Amedej Vetrih, ki je iz neposredne bližine meril za las nenatančno. Neizkoriščene priložnosti so dvakratne slovenske prvake drago stale. V 18. minuti je za nespameten nalet v svojem kazenskem prostoru poskrbel Matija Špičić, ki je ob Kamniški Bistrici na preizkušnji, in domači so prišli do enajstmetrovke, ki jo je izkoristil Deni Alar. V 31. minuti je imel lepo priložnost za izenačenje Luka Volarič, ki je po natančni podaji Batrovića močno streljal z voleja, a se je izkazal vratar Christian Gratzei. Sledil je kot in nova lepa priložnost za goste. Po podaji Špičića je z glavo streljal Vetrih, a je bil znova na mestu Gratzei. Prvi polčas se je sicer končal z minimalnim vodstvom Sturma, a Domžalčani so še enkrat več prikazali odlično igro, ki ji je manjkala le boljša realizacija v zaključkih akcij.


"Fantje se močno trudijo in z njihovim odnosom sem zelo zadovoljen. Žal mi je, da nismo bili nagrajeni z rezultatom, saj smo si v prvem polčasu ustvarili nekaj izrednih priložnosti. Na igrišču smo videli vsebino, ki smo si jo želeli, in s prikazanim sem zelo zadovoljen," je bil po tekmi jasen domžalski strateg Simon Rožman, ki je med odmorom opravil deset zamenjav. Vseh devetdeset minut je odigral le branilec Gaber Dobrovoljc. Če so bili v prvem polčasu boljši Domžalčani, je bila slika v drugem delu igre obrnjena. Domačini so si ustvarili nekaj lepih priložnosti, izkoristili pa so eno. V 62. minuti je po nesebični podaji Stefana Hierländerja še drugič na tekmi v polno meril Alar: ''Priprave nadaljujemo v napornem ritmu. Smo v začetni fazi in moram priznati, da smo videli kvalitetno predstavo, ki je bila energetsko na visoki ravni. Čeprav je med obema tekmama minilo zelo malo časa, se forma na vseh področjih stopnjuje. Zahteve se večajo in fantje takšno usmeritev sprejemajo. Prepričan sem, da bomo iz dneva v dan boljši," zadovoljstva ne skriva 33-letni strateg.

Rozman

Nogometaši Domžal imajo jutri prost dan, v ponedeljek pa se bodo odpravili v Umag, kjer jih čakajo petdnevne priprave, med katerimi bodo odigrali tudi dve prijateljski tekmi. Prva bo v sredo, ko se bodo rumeni pomerili z Novigradom, zadnji dan priprav pa bo tekmec še Horn, ki je član avstrijske druge lige: "Nedelja je namenjena počitku, v ponedeljek pa se selimo na petdnevne priprave v Umag. Tudi tam ne bomo popuščali pri zastavljenem ritmu in zahtevnost ter intenzivnost treningov se bosta dvigovala iz dneva v dan. Vse je do potankosti organizirano in prepričan sem, da nas čaka lep teden," je o petih delovnih dneh na hrvaški obali povedal Rožman, ki bo v Umag popeljal 28 nogometašev.

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO