FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Milić: Trdo delati še naprej

Nogometašem Domžal je tudi na drugi tekmi spomladanskega dela prvenstva zagodla neučinkovitost. Razmerje v strelih v okvir vrat na tekmi s Koprom je bilo kar 10:3 v korist rumenih, ki so enega od treh strelov gostov sprožili kar sami in prav ta je odločilno vplival na končni izid. Če k temu dodamo še izenačujoči gol Rudarja v 94. minuti prve tekme pomladi, je očitno, da je sreča vse prej kot na strani dvakratnih državnih prvakov, ki jih v nedeljo ob 16:55 v Športnem parku Domžale čaka veliki derbi proti Olimpiji.

24 milic kp20170304

Čeprav je splet okoliščin vse prej kot naklonjen Domžalčanom, slednji razloge za izgubljene točke iščejo drugje: ''Tekmo proti Kopru smo začeli zelo slabo. V nadaljevanju prvega polčasa smo zaigrali bolje in si ustvarili tri lepe priložnosti, a žal nismo uspeli zadeti," je o vstopu v tekmo spregovoril vratar Dejan Milić in nadaljeval: "Gol smo dobili iz ničesar. Kaznovani smo bili povsem enako kot na prvi tekmi proti Rudarju. Med polčasom smo se dogovorili, da moramo pokazati več, saj smo tega sposobni. Neumno bi bilo, da treniramo vsak dan, potem pa na tekmi ne pokažemo vsega, kar znamo. Na koncu se nam žal ni izšlo in ponovno smo izgubili pomembne točke. Potrebno se bo dvigniti in trdo delati še naprej."

5 milic kp20170304

Domžalčane je že v jesenskem delu državnega prvenstva krasila atraktivna in napadalna igra in tako je tudi v letu 2017. Tako na prijateljskih obračunih kot tudi na obeh prvenstvenih tekmah so zaigrali v svojem stilu, si pripravljali priložnosti, a nagrade v obliki rezultata še niso prejeli: "Odkar sem v klubu, smo spomladanski del sezone vedno začeli slabo in tudi letos ni nič drugače. Po prikazani igri si tega ne zaslužimo, a takšen je nogomet. Potrebno je stopiti skupaj, pozabiti na vse skupaj in iti naprej," odločno pravi 33-letni čuvaj mreže, ki je na zadnjih dveh tekmah opravljal tudi vlogo kapetana. Slednjega je zmotil predvsem pristop v uvodnih minutah tekme proti Kopru: ''Težko najdem pravi razlog za to. V garderobi smo se vse podrobno dogovorili, ko pa smo prišli na igrišče, je vse skupaj izgledalo drugače. Vsak nogometaš mora razčistiti pri sebi in se za vsako tekmo motivirati na najvišji ravni, da bomo od prve minute naprej pravi."

1 strajnar kp20170304

Da je vrag odnesel šalo, je po tekmi igralcem jasno sporočil tudi trener Simon Rožman, ki je v garderobi močno povzdignil glas: "To je naredil popolnoma upravičeno. Včasih je potrebno dvigniti glas. Ko nam gre dobro, nas vedno pohvali in poskrbi za dodatno motivacijo za naprej. Ko nam ne gre in smo za to krivi mi, pa je potrebno dvigniti glas," se je s kritiko svojega nadrejenega strinjal Milić, ki se zaveda, da bo potrebno zapravljeno nadoknaditi že v nedeljo. Naloga ne bo lahka, saj ob Kamniško Bistrico prihaja ljubljanska Olimpija: "Po dolgem času pričakujemo poln stadion. Ne zanima nas, kdo stoji na drugi strani. Želimo igrati svoj nogomet in prikazati prepoznavno igro, ki nas je krasila v jesenskem delu sezone. Želimo napredovati in se razvijati v pravo smer. Verjamem, da potem tudi rezultat ne bo izostal." Vstopnice za derbi ljubljanske kotline si lahko v predprodaji zagotovite v NK Baru.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB