FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Firer: Čaka nas peklenskih 90 minut

Nogometaši Domžal so hitro pozabili na otvoritveno tekmo v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije in so že popolnoma osredotočeni na povraten obračun 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Valurju iz Islandije. Slovenski pokalni prvaki so na prvi tekmi slavili z 2:1 in si pripravili lepo popotnico pred domačo tekmo, ki bo za Domžale zgodovinska. Varovanci Simona Rožmana bodo prvič zaigrali na povsem prenovljeni zelenici Športnega parka Domžale. Vstopnice so že v predprodaji v NK Baru.

26 firer va20170713

Domžalčane je dolga pot na Islandijo in nazaj močno utrudila in posledice so bile očitne na nedeljskem gostovanju v Velenju, kjer so rumeni klonili z 1:2: "Proti Rudarju nismo bili pravi in v nobenem trenutku nismo prikazali svoje prepoznavne igre. Pozna se utrujenost, ki je posledica dolge poti na Islandijo, naporne tekme in še bolj naporne poti nazaj," je pojasnil Ivan Firer, ki je proti Rudarju v igro vstopil v drugem polčasu: "Želeli smo si zmage, saj bi nam veliko pomenila. Ni nam uspelo. Na preteklost se ne smemo ozirati. Gledati moramo le v prihodnost in se dobro pripraviti na naslednjo tekmo, ki nas čaka v četrtek."

13 firer va20170713

Domžalčani imajo lepo priložnost, da se še drugič zapored uvrstijo v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo: "Čaka nas peklenskih 90 minut. Valur je odlična ekipa, ki goji drugačen slog nogometa kot smo ga vajeni. Imamo lepo prednost, a smo se veliko naučili iz izkušnje v prvem krogu proti Flori. Zelo se moramo potruditi in verjamem, da nam bo uspelo," je v uspeh prepričan 32-letni nogometaš, ki bi s soigralci, v primeru napredovanja, potoval v Freiburg: "Najprej skoči in šele nato reci hop. To pomeni, da moramo najprej nekaj narediti in šele nato se bomo pogovarjali o naslednji ekipi. Popolnoma smo osredotočeni na Valur."

Nogometaši Domžal bodo po 83-ih dneh ponovno zaigrali na domači zelenici in pred domačimi navijači: "Zelenica je v odličnem stanju. Občina in naši vzdrževalci so se močno potrudili, da jo spravijo v pravo stanje. Podlaga je res vrhunska," je travnato površino pohvalil Firer, ki si na četrtkovi tekmi želi:"... čim večje spodbude naših navijačev. Vse bomo dali od sebe, da se jim zahvalimo z uvrstitvijo v naslednji krog."

32 firer va20170713

Vstopnice za povratni obračun z Valurjem so že na voljo v NK Baru. Cena je enaka kot za prvenstvene tekme, torej 5 evrov za odrasle in 3 evre za dijake, študente ter upokojence. Otroci do vključno 14. leta starosti imajo vstop prost.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB