Rožman: Potrebno je odmisliti ostale stvari

Nogometaši Domžal so v sredo dopoldan opravili zadnji trening pred prvo evropsko tekmo v Domžalah v letošnji sezoni. Prvi gost na popolnoma prenovljeni zelenici Športnega parka bo islandski Valur, ki bo lovil zaostanek 1:2 s prve tekme, ki je bila minuli četrtek v Reykjaviku. Dvoboj med slovenskim in islandskim pokalnim prvakom se bo začel v četrtek ob 20:00. Vstopnice za 3 in 5 evrov so že v prodaji v NK Baru.

Celotno rumeno družino je v sredo zgodaj zjutraj pretresla novica o hudi prometni nesreči ekonoma Gašperja Peterke, ki je v ljubljanskem kliničnem centru še vedno v kritičnem stanju. Nogometni klub Domžale mu bo vseskozi stal ob strani in prepričani smo, da bo Gapi uspešno prestal tudi to težko življenjsko preizkušnjo.

Novica je pretresla tudi trenerja Simona Rožmana, ki pa je na uradni novinarski konferenci misli vseeno uspel preusmeriti na prihajajočo tekmo: ''Potrebno je odmisliti vse ostale stvari, ki niso povezane s tekmo. Igrišče ne bo dopuščalo površnosti. Prva tekma je bila odigrana na vrhunski ravni. Okusili smo moč Valurja in tudi oni so občutili našo moč. Na povratnem srečanju pričakujem podobno zgodbo. Morali bomo biti na vrhunski ravni in verjamem, da so fantje tega sposobni. Vse evropske tekme smo odigrali na zelo visoki ravni. Po nedeljski tekmi smo se osvežili in smo pripravljeni na borbo, dolge žoge, skoke..." je v uvodu dejal domžalski strateg, ki se dobro zaveda, kje preti največja nevarnost s strani tekmeca: "Valur je zelo nevaren po podajah iz avta, kjer uporabljajo veliko agresivnosti v skokih. Naredili smo nekaj popravkov v naši igri, na področjih, kjer smo imeli največ težav na Islandiji. Želim, da smo na igrišču dominantni in imamo nadzor nad potekom tekme. Moja želja je, da igralci na igrišču maksimalno uživajo," je o željah za četrtkovo tekmo spregovoril Rožman, ki si želi tudi glasne podpore s tribun: "Rad bi, da ljudje stopijo skupaj, saj nenazadnje predstavljamo celoten slovenski nogomet in ne le Domžale. Želim si, da se ustvari pravo vzdušje, saj igramo za tretji krog kvalifikacij, kar za Slovenijo ni nekaj vsakdanjega. Klub in igralci si zaslužijo podporo, ki bo zelo dobrodošla v tej vročini, agresivnosti tekmeca, veliki količini teka..."

7 rozman ru20170716

Nogometaši Domžal so na uvodnih treh evropskih tekmah prikazali odlične predstave. Slabše so v letošnji sezoni zaigrali le na prvi tekmi državnega prvenstva, ki so jo v Velenju izgubili z 1:2: "Tekma na Islandiji je bila do sedaj najbolj zahtevna, kar so potrdile tudi naše GPS naprave. V tem se verjetno tudi skriva odgovor, zakaj smo vsega tri dni po tekmi v Reykjaviku, v Velenju izgledali takšni kot smo. Nemogoče se je bilo regenerirati v tem času, toda sedaj smo znova pripravljeni na najvišje napore," je glavni razlog za slab dan v Velenju razkril 34-letni strateg in nadaljeval: "V garderobi smo se odkrito pogovorili o tem, kje so bile težave. Analiza tekma je bila opravljena v petih minutah, saj se je potem, ko ne moreš teči, brezpredmetno pogovarjati o taktiki in ostalih stvareh. Tudi rotacije v ekipi nam niso prinesle željenega rezultata. Tekma je mimo, poiskali smo vzroke za slabo predstavo in zaradi tega v ekipi ni nobene panike oziroma negativizma. Osredotočeni smo le na Valur. Dobro se zavedamo, kaj nam ta tekma prinaša in naredili bomo vse, da bomo jutri pravi."

20 firer ru20170716

S svojim trenerjem se je strinjal tudi domžalski branilec Gaber Dobrovoljc: "Na tekmi z Rudarjem nismo bili pravi in tega se zavedamo. Pot z Islandije nam je vzela precej moči. Sedaj smo že popolnoma osredotočeni le na tekmo z Valurjem. Rudar je za nami in tudi v prihodnost ne gledamo predaleč. Osredotočeni smo le na jutrišnjo tekmo. Pripravljeni smo na izziv," je o tekmi z Rudarjem spregovoril Dobrovoljc, ki se je ob tej priložnosti zahvalil tudi:"... domžalski občini, ki je izpeljala investicijo in vložila veliko denarja v travnato površino ter nam tako omogočila najboljše pogoje za igranje nogometa. To je zelo pomembno za našo prepoznavno igro, ki temelji na igri po tleh, in jo bomo lahko sedaj kakovostnejše izvajali. Trava je pravi 'tepih', zato se že zelo veselimo jutrišnje tekme. Ta bo zagotovo dobra, saj je nasprotnik zelo kvaliteten, kar smo spoznali že na Islandiji. Prepričan sem, da bomo tekmo odigrali z veliko želje in prepričan sem v naš uspeh." Z Domžalsko zelenico so zadovoljni tudi v strokovnem vodstvu rumenih: "Kvalitetna trava nam bo omogočala razviti našo značilno igro. Hkrati nova travnata površina sovpada z gradnjo našega trening centra v Lukovici, saj kvalitetno zelenico potrebujemo tudi za treninge. Verjamem, da bodo čez tri mesece stvari že v celoti na svojem mestu. Glavno igrišče je v dobrem stanju, vendar trava še ni povsem sprijeta s podlago. Vsa nova igrišča imajo podoben problem. Novo igrišče je velik doprinos klubu in igralcem, za katere verjamem, da bodo na novi podlagi prikazali še več kvalitete," je o novem igrišču spregovoril Rožman.

13 vetrih va20170713

Nogometaši Domžal so popolnoma osredotočeni na jutrišnjo tekmo in o morebitnem tekmecu v naslednjem krogu in finančni nagradi, ki jo prinaša napredovanje, ne razmišljajo: "Igralci se ne obremenjujejo s številkami. Upam, da ne bo postranskega razmišljanja, kaj prinaša in odnaša tretji krog. Vse zunanje faktorje, ki vplivajo na nas, želimo odstraniti in misli igralcev osredotočiti le na igrišče ter na vsebino. Vse ostalo pride potem samo od sebe," je o preboju v tretji krog spregovoril domžalski trener, katerega besede je potrdil tudi otrok Nogometnega kluba Domžale: "Spremljali smo le žreb. Vemo, da na nasprotnika čaka Freiburg, to pa je tudi vse. Podobno je bilo že lani, ko smo se potem pomerili z West Hamom, tako da so te misli povsem izven glave, saj vemo, kako težka tekma nas čaka jutri. Obremenjujemo se le sami s seboj in kako se bomo morali jutri boriti na igrišču," je zaključil steber obrambe rumenih.

Tekmo med Domžalami in Valurjem, ki se bo v Športnem parku Domžale začela v četrtek, 20. julija ob 20:00, bo vodila sodniška ekipa iz Makedonije, glavni sodnik pa bo Dimitar Meckarovski. V ekipi Domžal zaradi poškodbe ne bo Kristijana Šipka in Alexandreja Kombija. Vstopnice so že v prodaji v NK Baru. Cena za odrasle je 5 evrov, za dijake, študente in upokojence pa 3 evre. Otroci do vključno 14. leta starosti imajo vstop prost.

Besedilo: Grega Krmavnar

Foto: Lado Vavpetič in Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO