FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jan Repas in Amedej Vetrih v A reprezentanci Slovenije - v U21 še trije Domžalčani

V začetku septembra slovensko člansko nogometno reprezentanco čakata novi kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018. Selektor Srečko Katanec je na današnji novinarski konferenci objavil seznam reprezentantov za omenjena obračuna, na njem pa sta tudi dva domžalska nogometaša! Znan je tudi član U21 reprezentance, ki jo bodo na tekmah proti Luksemburgu in Italiji zastopali Matija Rom, Žan Žužek in Alen Ožbolt.

Ozadje

Prvič sta vpoklic v A reprezentanco Slovenije prejela 20-letni Jan Repas in 26-letni Amedej Vetrih, ki ju sicer nocoj čaka še eno pomembno dejanje – povratna tekma četrtega kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

Slovenska izbrana vrsta se bo na prvem treningu zbrala v ponedeljek, 28. avgusta, prvi preizkus pa jo nato čaka v Trnavi, kjer se bo 1. septembra pomerila s Slovaško. Varovanci Srečka Katanca se bodo nato vrnili v Slovenijo, kjer jih v Stožicah tri dni kasneje čaka še obračun z Litvo.

Novica o vpoklicu me je izredno pozitivno presenetila. Gre za veliko priznanje zame in zagotovo tudi za potrditev dobrega dosedanjega dela. V teh zadnjih dneh se mi dogajajo prijetne in lepe stvari, seveda pa upam, da bom znova vesel tudi nocoj, ko nas čaka obračun z Marseillom. Biti del katerekoli mlajše reprezentance Slovenije je bila zame vedno velika čast, prihod v člansko izbrano vrsto pa je seveda nekaj najlepšega, kar se lahko nogometašu zgodi v karieri,“ je ob vpoklicu v A reprezentanco Slovenije zadovoljno dejal mladi Jan Repas. Novice iz sedeža Nogometne zveze Slovenije se je razveselil tudi Amedej Vetrih, še en novinec v reprezentanci: “Občutki ob vpoklicu v člansko reprezentanco so izjemni, o tem dogodku sem sanjal skozi vso svojo kariero. Vselej sem trdo delal za ta cilj, vpoklic pa mi pomeni nagrado za vložen trud in hkrati novo potrditev, da je bila moja odločitev za prihod v Domžale resnično pravilna. Za zaupanje in vso podporo bi se zahvalil trenerju Simonu Rožmanu in celotnemu strokovnemu štabu, športni psihologinji Andreji, predvsem pa svoji punci Klavdiji, ki mi vselej stoji ob strani in od samega začetka verjame vame. Zahvala pa gre seveda tudi soigralcem, saj brez njih to ne bi bilo mogoče.“

Objavljen je bil tudi seznam U21, reprezentance, ki se bo 1. septembra najprej pomerila z Luksemburgom, tri dni kasneje pa še z Italijo. Selektor Primož Gliha je med izbrance vpoklical tudi tri Domžalčane - Matijo Roma, Žana Žužka in Alena Ožbolta. 

Besedilo: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB