FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Nermin Hodžić: "Od prve minute napadalno in agresivno"

Domžalski nogometaši so že začeli s pripravo na sredin obračun z Rudarjem, ki se bo v Velenju začel ob 15. uri. Nekaj misli pred tekmo je tokrat strnil Nermin Hodžić, strelec zmagovitega zadetka na sobotnem srečanju v Krškem, kjer so rumeni vknjižili deveto zaporedno ligaško zmago.

nkd 20 hodzic

Izredno smo veseli novih treh točk, ki smo si jih prigarali skozi vseh devetdeset minut. Pomerili smo se z odličnim in zahtevnim nasprotnikom, proti kateremu smo si pripravili precej priložnosti. Na koncu smo uspeli realizirali dve, tako da smo se lahko zasluženo veselili zmage,“ se je zmagoslavja v Krškem dotaknil mladi vezist, ki je v igro prišel v drugem polčasu, ko je zamenjal Andraža Kirma. V tem delu igre so rumeni vztrajno oblegali vrata Krčanov, katerih mreža se je naposled zatresla v zadnji minuti rednega dela. Tedaj je z lepim prodorom do strela prišel prav nogometaš iz Bosne in Hercegovine, ki je neubranljivo sprožil v levi spodnji kot vratarja Krškega. 

Ponosen sem, da sem lahko pomagal moštvu do zmage. Ne le z zadetkom, ampak na splošno z igro v obdobju, v katerem sem igral. Vsi smo del iste zgodbe, enkrat zadanem jaz, drugič nekdo drug. Videl sem, da imam prostor, poizkusil sem, na srečo pa mi je uspelo doseči zmagoviti zadetek. Sem zelo vesel, a kot rečeno, je najpomembnejša zmaga in dobra igra celotne ekipe,“ je po tekmi skromno dejal Hodžić, ki je dosegel svoj tretji zadetek v letošnji ligaški sezoni.

nkd 19 hodzic

To je bil sicer že 50. ligaški zadetek domžalske zasedbe na dosedanjih 23 tekmah v Prvi ligi Telekom Slovenije, s čimer rumeni še naprej ohranjajo naziv napadalno najučinkovitejše zasedbe prvoligaške konkurence. V tem tekmovanju se je med strelce vpisalo kar dvajset različnih domžalskih nogometašev, kar je ena izmed glavnih konkurenčnih prednosti našega moštva, poudarja 23-letni nogometaš: “Vsekakor je velik plus, če je moštvo nevarno z različnih položajev. Pri nas smo se med strelce vpisali že skorajda vsi nogometaši, kar je svojevrsten dosežek. Nasprotniki se tako težje pripravijo na posameznike, saj smo nevarni praktično vsi. Zagotovo to izhaja iz načina naše igre, ki je plod izjemno napadalne miselnosti našega trenerja in njegovih sodelavcev. Mi smo to hitro poosebili in skušamo njegove zamisli vselej udejanjiti na zelenici. Vemo, da nas ta način dela precej bolj atraktivne.“

Domžalski nogometaši bodo znova na delu že v sredo, ko se podajajo na gostovanje v Velenje. Tam jih čaka neposreden konkurent za uvrstitev v Evropo – moštvo Rudarja, ki trenutno zaseda četrto mesto v ligi. “Najpomembnejši bo naš pristop. Čaka nas nov zahteven obračun in odličen nasprotnik, ki nam je v tej sezoni zadal dva poraza. Smo zelo motivirani in željni nadaljevanja pozitivnega niza. Od prve minute bomo krenili napadalno in agresivno, saj želimo hitro prevzeti pobudo. Obeta se zanimiv dvoboj, ki se ga že veselimo. Morali bomo biti na maksimalnih obratih in osredotočeni do zadnje sekunde,“ je še dodal Hodžić.

Tekma v Velenju se bo v sredo začela ob 15. uri, ogledati pa si jo bo mogoče tudi v neposrednem televizijskem prenosu na Šport TV. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB