Simon Rožman in Tilen Klemenčič o tekmi z Mariborom

Včerajšnji dvoboj z Mariborom je navdušil v vseh pogledih. Obračun dveh napadalno najuspešnejših ekip lige je postregel z izredno napadalnim in atraktivnim nogometom, v katerem je lahko uživalo kar 2500 gledalcev v domžalskem Športnem parku. S predstavo svojih nogometašev je bil zadovoljen tudi trener Simon Rožman, ki je poudaril, da je bil to pravi evropski spektakel na slovenskih prvoligaških zelenicah.

nkd 17

Videli smo pravi ligaški derbi, ki je še enkrat več potrdil, da gledalcem ni treba hoditi daleč, da bi videli evropski nogomet. Oboji smo pokazali veliko dinamike, agresivnosti in napadalnih ambicij, s čimer smo si priigrali precej priložnosti. Tekma je potekala v valovih - v določenih obdobjih smo bili mi nevarnejši, v drugih gostje. Remi je bil na koncu pravičen, fantom pa bi rad iskreno čestital, saj so dali vse od sebe,“ je uvodoma dejal 35-letni trenerski strokovnjak, ki je v začetni enajsterici znova lahko računal na Senijada Ibričića in Gabra Doborovoljca. Oba sta imela v minulih dneh obilo težav s poškodbami in sta bila tako primorana izpustiti dvoboj z Gorico. Na slednjem je zaradi poškodbe iz igre odšel tudi Matija Širok, a je domžalska zdravniška služba vse tri uspela pripraviti na včerajšnji dvoboj z vijoličastimi.

V prvi vrsti bi pohvalil igralce, da so stisnili zobe, čeprav so imeli v prejšnjih tednih obilo težav. Veliko zaslug, da so lahko nastopili, ima seveda naša zdravniško-terapevtska služba, ki je znova opravilo fantastično delo. Nogometaši, ki so nastopili, so bili na zelo visoki ravni, kar je proti tako kakovostnemu tekmecu nujno. Po vodstvu smo iskali še drugi zadetek, priigrali smo si določene priložnosti, a žal nismo bili uspešni v naših namerah. Iskreno bi se rad zahvalil tudi vsem gledalcem, ki so nas podprli v fantastičnem številu,“ je še dodal domžalski strateg.

nkd 22a

Podobno videnje tekme je po koncu srečanja strnil tudi branilec Tilen Klemenčič: “Pričakovali smo takšen Maribor. Gostje so se v tekmo podali na krilih serije zmag, zato smo vedeli, da bodo od prve minute krenili napadalno. Obračun je postregel s številnimi zanimivimi situacijami, s čimer smo zagotovo zadovoljili gledalce. Oboji smo igrali agresiven in napadalen nogomet, kar je bila prava uvertura v evropsko poletje, ki je pred nami.“

Rumeni so na včerajšnji tekmi dosegli že 69. ligaški zadetek v tej sezoni, s čimer so izenačili klubski rekord, ki so ga postavili v sezonah 2005/06 in 2007/08. Dvoboj z Mariborom je bil tudi jubilejni 700. obračun rumenih v prvoligaški konkurenci.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO