Nermin Hodžić: "Cilji pred tekmami se ne spreminjajo"

Do konca sezone nas ločijo še štirje ligaški obračuni. V nedeljo se domžalski nogometaši podajajo na gostovanje v Kidričevo, kjer se bodo ob 18. uri pomerili s tamkajšnjim Aluminijem. Pred dvobojem 33. kola Prve lige Telekom Slovenije je pričakovanja strnil Nermin Hodžić.

nkd 19 hodzic

Zagotovo nas čaka zahtevna tekma z nasprotnikom, ki je v zelo dobri formi. Nogometaši Aluminija so v zadnjih tekmah nanizali nekaj dobrih predstav, hkrati pa so se v tem času zasluženo uvrstili tudi v finale pokala, kar je še en pokazatelj, da imajo zelo kakovostno zasedbo,“ je nedeljskega tekmeca opisal 23-letni nogometaš, ki je v tej sezoni zelo hitro postal eden ključnih členov rumene družine. Doslej je namreč vknjižil že 26 ligaških nastopov, na katerih je dosegel štiri zadetke in dodal tri asistence, ob tem pa navdušil še z borbenostjo in raznovrstnostjo, s katero lahko uspešno nastopa na več igralnih mestih. Na zadnji tekmi z Mariborom je zasedel položaj levega krilnega nogometaša, tekmo pred tem je odigral v vlogi osrednjega vezista.

Najpomembneje je, da dobivam priložnosti, za kar sem seveda zelo hvaležen strokovnemu štabu. Skušam čim bolje pomagati moštvu in soigralcem, saj se vsi borimo za isti cilj, ob tem pa želimo vsi priti tudi do individualnega napredka. Za vsakega nogometaša je prednost, če lahko zasede več pozicij, navsezadnje pa je moja primarna naloga, da izpolnim trenerjeva pričakovanja,“ je dodal Hodžić.

nkd 4 hodzic

Mladi nogometaš, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine, bo med kandidati za nastop tudi na nedeljski tekmi, ki bo odigrana v Športnem parku Aluminij. Dvoboj z osmo uvrščeno zasedbo prvoligaškega tekmovanja se bo začel ob 18. uri, v neposrednem televizijskem prenosu si ga bo mogoče ogledati tudi na Šport TV. Rumeni se vanj podajajo s popotnico zelo dobre predstave na sredinem derbiju z Mariborom, kjer so ljubitelji nogometa lahko uživali v zelo atraktivnem obračunu dveh napadalno najbolj uspešnih ekip lige. 

Cilji pred tekmami se ne spreminjajo, prav tako tudi ne naš način igre. Uvrstitev v Evropo smo že dosegli, vsi prihajajoči obračuni pa bodo seveda služili kot priprava na dvoboje, ki nas čakajo v novi sezoni. Konec aktualnega prvoligaškega tekmovanja ne pomeni konec zgodbe, ampak le začetek novega poglavja. Pomembno je, da že sedaj ustvarjamo trdne temelje, na katerih bomo gradili poleti. Na nedeljski tekmi bomo seveda znova skušali priti do novih točk, s čimer želimo še naprej nadaljevati z uspešno serijo rezultatov, ki smo jih ustvarili skozi celoten spomladanski del,“ je še dodal Hodžić.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO