FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman in Dejan Milić o zmagi nad Aluminijem

Domžalski nogometaši so včeraj vknjižili dvajseto ligaško zmago v sezoni. Rumeni so prikazali zelo učinkovito predstavo, s katero so kljub maloštevilnim priložnostim dosegli dva zadetka. Prvi je mrežo Aluminija zatresel Marko Alvir, v sklepnem delu srečanja je bil nato uspešen še Rubin Hebaj.

nkd 10

Veseli smo nove zmage, s katero nadaljujemo niz uspešnih rezultatov v spomladanskem delu. Na tokratnem srečanju smo se predstavili v precej spremenjeni zasedbi, zaradi odsotnosti številnih nosilcev smo priložnost znova namenili nekaterim mladim nogometašem. Naša predstava tokrat ni bila najboljša, Aluminij je v vseh fazah igre deloval bolje. Delovali smo malce prestrašeno, kar je nekako razumljivo, saj smo se vendarle prvič predstavili v tej zasedbi. Vseeno me veseli naša učinkovitost, saj smo dve polpriložnosti uspešno pretvorili v zadetek. Za dobro igro pa bi želel iskreno pohvaliti domače moštvo, ki se je predstavilo s poletno in napadalno predstavo,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, čigar moštvo je včeraj doseglo že 71. zadetek v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Rumeni so tako izboljšali klubski rekord, ki je doslej znašal dva zadetka manj in je datiral v sezoni 2005/06 ter 2007/08.

Na zahtevnem gostovanju v Kidričevem so se aktualni pokalni prvaki predstavili v zelo pomlajeni zasedbi, v kateri so nastopili kar štirje nogometaši, ki so svojo nogometno izobrazbo pridobili v domžalski nogometni šoli. Poleg Žana Žužka in Matije Roma sta se v prvi enajsterici predstavila še dva aktualna mladinca – Adam Gnezda Čerin in Denis Tubić. Slednji je na včerajšnji tekmi zasedel mesto levega bočnega branilca, ob svojem članskem debiju pa se je skozi vseh devetdeset minut pogumno boril z nasprotnikovimi nogometaši.N “V ozadju vseskozi gradimo novo zgodbo in se pripravljamo za prihodnost. Želeli smo videti, kako se bodo odzvali nekateri mlajši nogometaši. Vemo, da se izkušnje pridobivajo s tekmovalnimi minutami in da se nič ne zgodi čez noč. Priložnost so si zagotovo pridobili s trdim delom, ki bo tudi v prihodnje predpogoj za uspeh. Fantje si vsekakor zaslužijo pohvale za borbenost in trud,“ je dodal domžalski strateg.

nkd 26

Zmage se je razveselil tudi domžalski kapetan Dejan Milić, ki je včeraj znova stopil med vratnici rumenih. 34-letni vratar se je izkazal s kar nekaj lepimi posredovanji, s čimer je močno pripomogel k zmagi našega moštva. “Za nami je zelo zahtevna tekma, kar smo v dneh pred njo tudi pričakovali. Aluminij se je pokazal z zelo dobro igro, a smo bili tokrat mi srečnejši. Srečanje smo odigrali v precej spremenjeni zasedbi, saj je nekatere nosilce zamenjalo precej mladih igralcev, ki so se izkazali z borbeno igro. Na takšnih obračunih se najhitreje pridobivajo izkušnje, zato jim bo ta dvoboj nedvomno zelo koristil. Čeprav so imeli domači pobudo, se nismo predali, na koncu pa z borbeno igro prišli do dveh priložnosti, ki smo jih uspešno izkoristili. Zelo smo veseli treh točk, ki predstavljajo odlično popotnico pred zadnjimi tremi obračuni sezone.“

Prvi obračun bo na sporedu že v nedeljo, ko bodo rumeni gostili ekipo Krškega. Srečanje v Športnem parku Domžale se bo začelo ob 16:50.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO