Matija Rom o nedeljskem obračunu z Olimpijo

Le še dva dneva nas ločita do nedeljskega obračuna z Olimpijo. Varovanci Simona Rožmana so se v teh dneh osredotočeno pripravljali na dvoboj 6. kola Prve lige Telekom Slovenije, ki se bo v domžalskem Športnem parku začel petnajst minut čez šesto. V dvoboj se rumeni podajajo tudi okrepljeni, saj so vsi trije zadnji novinci prejeli zeleno luč za nastop na prihodnjih ligaških dvobojih.

nkd 17 rom

Trenerju Simonu Rožmanu bosta poleg Slobodana Vuka, ki je bil registriran že v sredo, na voljo tudi Ruben Belima in Matej Podlogar, katerih certifikata sta prispela iz Portugalske oziroma Poljske. V zasedbi Domžal sicer zagotovo ne bo že dlje časa poškodovanega Petra Franjića, s katerim smo tudi uradno sklenili dogovor o prekinitvi sodelovanja. 

Bo pa med kandidati za nastop nedvomno tudi mladi branilec Matija Rom, ki je po odhodu Matije Široka na vseh zadnjih obračunih zasedel mesto v udarni enajsterici našega moštva. “Vsekakor sem zelo vesel priložnosti, čeprav se zavedam, da vse to ni samoumevno. Na vsakem treningu in še posebej tekmah moram zaupanje trenerja vedno znova in znova potrditi, hkrati pa s svojimi igrami pomagati moštvu do čim boljših rezultatov. Ob tem se želim še naprej razvijati in priti do čim višjega nivoja. Matija Širok mi je bil odličen vzor, od katerega sem se veliko naučil,“ poudarja 19-letni produkt domžalske nogometne šole, ki je v tej sezoni vknjižil tri uradne nastope, skupno pa je v rumenem dresu odigral že okroglih dvajset tekem.

Domžalsko moštvo bo na delu znova že v nedeljo, ko bo v Športnem parku na sporedu sosedski derbi z ljubljansko Olimpijo. Rumeni se vanj podajajo s tretjega mesta, gostje pa zaenkrat zasedajo sedmo mesto v prvoligaškem tekmovanju. “Tekme z Olimpijo so vselej nekaj posebnega, navsezadnje gre za dvoboj z aktualnim državnim prvakom. Vsekakor bodo gostje zelo motivirani, tudi zavoljo dejstva, da sezone niso odprli najbolje. A so dobro igrali v evropskih okvirjih, kjer so dosegli nekaj res visokih zmag. Mi bomo na obračun nedvomno dobro pripravljeni, želja je seveda zmaga. Z njo bi radi popravili vtis po nedeljskem porazu z Gorico, proti kateri smo nesrečno izgubili. Pripravili smo si serijo priložnosti, a jih žal nismo izkoristili. Verjamem, da se nam bo to prej ali slej poplačalo, upajmo, da prvič že v nedeljo,“ še dodaja član mlade slovenske reprezentance, ki je imel v teh dneh kar dvojni repertoar obveznosti. Poleg treningov in priprave na dvoboj z Olimpijo, se je namreč uspešno soočal še z maturitetnimi obveznostmi.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO