Simon Rožman: "Premalo smo bili agresivni"

Tokratni sosedski se ni izšel po naših pričakovanjih. Nogometaši Olimpije so zavoljo dobrega prvega polčasa prišli do zmage v Športnem parku, kjer je bilo naše moštvo neporaženo od lanskega oktobra. Kljub porazu so rumeni še vedno tik pod vrhom lestvice, v zadnji obračun pred začetkom reprezentančnega premora pa se tako podajajo s tretjega mesta.

nkd 7 rozman

Olimpija je bila boljši nasprotnik in je zasluženo prišla do zmage. V prvem polčasu smo bili neprepoznavni, premalo je bilo agresivnosti in želje, kar sta temelja naše igre. V nadaljevanju je bilo nekoliko bolje, z malce več dinamike smo si priigrali tudi nekaj več priložnosti. Vseeno je bilo za uspeh premalo, tako da je treba gostom športno čestitati za zmago. Potrebno se bo dobro pripraviti na petkov obračun s Celjem, kjer nas čaka tradicionalno zahtevno gostovanje,“ je po dvoboju z ljubljanskim moštvom dejal trener Simon Rožman, ki je v tokratno enajsterico uvrstil povratnika po poškodbi Daria Melnjaka in Andraža Kirma, v konici napada pa je zaigral tudi Slobodan Vuk. V prvem polčasu so gostje vodili že z dvema zadetkoma razlike, v nadaljevanju so domžalski nogometaši nato poizkušali na vse pretege, a jim več kot enega zadetka žal ni uspelo doseči. Ljubljansko mrežo je v 90. minuti s prvim zadetkom sezone zatresel kapetan Zeni Husmani.

Slabi smo bili v igri ena na ena, izgubljali smo duele, tudi naša reakcija v času po izgubljeni žogi ni bila na zadovoljivi ravni. Morda na igralce nekoliko vpliva tudi dejstvo, da je do konca prestopnega roka še en teden in mnogi izmed njih so na radarju večjih evropskih klubov. Pravzaprav že komaj čakamo reprezentančni premor, ko bomo imeli na voljo štirinajst dni, da obnovimo zakonitosti v naši igri. Po evropski zgodbi se je za nas vse skupaj začelo znova, ponovno smo v določeni meri spremenili zasedbo, tako da bomo pričakovano potrebovali še nekaj časa. Pred nami je veliko dela, a smo nanj pripravljeni,“ je še dodal domžalski strateg.

Dvakratni državni prvaki bodo znova na delu že v petek, ko jih ob 21. uri v gosteh čaka dvoboj s Celjem.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO