FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Gregor Sikošek je novi član rumene družine!

Z veseljem sporočamo, da se v nadaljevanje sezone podajamo še z eno okrepitvijo, ki bo zaostrila konkurenco v branilski liniji. Moštvu se je za obdobje do konca decembra 2019 pridružil Gregor Sikošek, 24-letni bočni nogometaš, ki bo v Domžale posojen iz danskega Brøndbyja.

gregor sikosek

Prvi vtisi so izredno pozitivni. Opazno je, da se v Domžalah ogromno, predvsem pa kakovostno dela, kar sta nedvomno razloga, da sem tukaj. S trdim delom si želim napredovati in moštvu pomagati do čim boljših rezultatov. Klub odlično poznam, slovensko ligo sem vseskozi spremljal tudi v času mojega nastopanja na Danskem, tako da večjih neznank ne bo. Domžale so pravo okolje za razvoj mladih igralcev, od tu se je do višjega nivoja v zadnjih sezonah prebilo precej igralcev, ki so danes denimo tudi člani slovenske izbrane vrste. To je zame velika motivacija, zato se veselim dela v rumenem dresu,“ je dejal mladi Artičan, ki je svoje prve nogometne korake naredil v bližnjem brežiškem klubu. Sledila je selitev v Krško, kjer je doživel članski debi in se z Krčani prebil v prvoligaško tekmovanje, v katerem je kasneje nato nastopal še za Koper.

Njegove dobre igre pri nekdanjem prvoligašu niso ostale neopažene, saj si je že po nekaj mesecih priigral prestop v danskega velikana Brøndby. Pri moštvu iz Köbenhavna je nato vknjižil šestnajst ligaških nastopov, zanj pa v lanskem polejutu odigral tudi dve tekmi v kvalifikacijah za evropsko ligo. Sledila je enoletna posoja pri ligaškemu tekmecu Silkeborgu, za katerega je v zadnji sezoni skupno odigral 23 uradnih tekem.

Občasnega slovenskega reprezentanta je pozdravil tudi športni direktor Matej Oražem, ki je prepričan, da bo prihod Sikoška omogočil še večjo taktično raznolikost v naši igri. “Levi bočni položaj je bil edini, kjer doslej nismo imeli konkurence dveh enakovrednih igralcev. Gregor je izredno kakovosten nogometaš in ko se je pojavila možnost prestopa, smo takoj reagirali. Glede na njegov položaj na Danskem je bil posel precej kompleksen, a smo na koncu vsi zadovoljni z razpletom. Z njegovim prihodom smo trenerskemu štabu omogočili še nekaj dodatnih taktičnih različic, ki jih doslej nismo mogli uporabljati. Dario Melnjak in Gregor Sikošek lahko povsem enakovredno odigrata na več igralnih položajih, kar nam omogoča še večjo nepredvidljivost. Naše ambicije ostajajo zelo visoke, sezona pa bo dolga in naporna, kar je tudi razlog, da smo želeli dopolniti našo ekipo.“

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO