Tonči Mujan pred dvobojem s Celjem: "Željni zmage, novih točk in izboljšanja rezultatskega niza"

Zadnji ligaški dvoboj pred reprezentančnim premorom bodo domžalski nogometaši odigrali že jutri, ko se odpravljajo na gostovanje v Celje. Tekma 7. kola Prve lige Telekom Slovenije se bo na Areni Z'dežele začela ob 21. uri, tudi tokrat pa bo neposreden televizijski prenos na voljo na Planet 2.

nkd 5 mujan

Jutrišnjo srečanje bo že 75. medsebojni obračun s Celjani, ki se na prvenstveni lestvici trenutno nahajajo na devetem mestu. Varovanci Simona Rožmana se v dvoboj podajajo s četrte pozicije, na svojem kontu pa imajo devet točk. 

Izboljšanje točkovnega izkupička jim žal ni uspelo na obeh zadnjih obračunih, zato je želja po novem pozitivnem rezultatu še toliko višja, poudarja krilni napadalec Tonči Mujan. “Razočarani smo lahko predvsem zaradi dvoboja v Novi Gorici, kjer smo odigrali odlično tekmo, a žoga ni hotela v gol. Proti Olimpiji naša predstava ni bila tako dobra, a smo kljub temu prikazali nekatere pozitivne stvari. Popraviti bomo morali predvsem učinkovitost, saj si navsezadnje na vsaki tekmi pripravimo serijo priložnosti, ki je na zadnjih dveh tekmah nismo uspeli realizirati. Nadejamo se, da bomo že jutri bolj uspešni, a je seveda vse odvisno od nas samih. Željni smo zmage, novih točk in izboljšanja rezultatskega niza.“

V lanski sezoni sta se tekmeca dvakrat pomerila na celjskem stadionu, kjer se je uvodni dvoboj končal z remijem, na drugi tekmi pa so tri točke vknjižili gostitelji. Zadnjo zmago je naše moštvo v Celju vknjižilo marca 2016, tako da je za nami dokaj neuspešna serija gostovanj v mestu ob Savinji. “Vemo, da so tekme na Areni Z'dežele vselej zahtevne, a je tradicija predvsem miselni pojem. Smo nova ekipa, v primerjavi z lanskim gostovanjem je v moštvu morda le še nekaj nogometašev. S preteklostjo se ne obremenjujemo, saj gledamo le naprej - v tem trenutku proti jutrišnji tekmi. Celjane dobro poznamo, vemo tudi, od kod preži njihova največja nevarnost. Nanje smo dobro pripravljeni, vzdušje je pozitivno, tako da je pomembno, da to udejanjimo še na zelenici. Pomemben bo dober uvod v dvoboj in borben pristop skozi vseh devetdeset minut,“ je še dodal v tej sezoni najboljši domžalski ligaški strelec, ki je zaenkrat dosegel že tri zadetke. 

Na naslednjega bo prežal že na jutrišnji tekmi, v katero se domžalska zasedba podaja brez večjih težav s poškodbami. Še vedno je odsoten Amedej Vetrih, ki bo pravico nastopa prejel konec novembra. Bodo pa tokrat odsotni kar štirje člani domžalskega štaba, ki so prepoved udejstvovanja na prvenstvenih tekmah prejeli na zadnjem ligaškem obračunu z Olimpijo, kjer je za razburjenje s svojimi odločitvami poskrbel glavni sodnik Andrej Žnidaršič. Simon Rožman, Aleš Kačičnik in Janez Strajnar bodo kazen odslužili že jutri, ekonom Aleš Kržan pa je dobil tri tekme prepovedi. Tokratni dvoboj bo sodil Nejc Kajtazović, ki je na tekmi z Olimpijo opravljal vlogo 5. sodnika, ob stranski liniji mu bosta pomagala Matej Žunič in Dejan Švarc. 

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO