FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Zeni Husmani odhaja v Turčijo

Naše moštvo bo v nove izzive krenilo brez nogometaša, ki je močno obeležil zadnjih šest sezon domžalskega kluba. Zeni Husmani, naš kapetan in nogometaš, ki je bil s svojim odnosom vselej pravi vzor ostalim soigralcem in predvsem vsem mlajšim nogometašem v našem klubu, si je s svojimi igrami prislužil prestop v vodilnega turškega drugoligaša Girensunspor.

Vse skupaj se je odvilo zelo hitro. Pred nekaj dnevi je bil vzpostavljen kontakt, nato so stekli pogovori, pri čemer bi se najprej iskreno zahvalil mojemu dosedanjemu klubu, ki mi je prestop omogočil. Sloves iz Domžal ne bo enostaven, saj je za mano šest fantastičnih sezon, v katerih je ta klub postal moja družina, sam pa sem v tem času napredoval kot oseba in nogometaš. Odhajam v ambiciozno sredino, ki bo zagotovo nova lepa stopnička v moji karieri. Zelo sem vesel in hkrati motiviran, da mojemu novemu klubu pomagam pri preboju v prvo turško ligo. Domžalam seveda ne bom rekel zbogom, saj sem prepričan, da se nekje v prihodnosti znova vrnem. Vedno bom del rumene družine in rumena družina bo vedno velik del mene,“ je ob odhodu dejal makedonski nogometaš, ki je v Domžale prišel pred natanko šestimi leti. Odtlej je dosegel številne mejnike, najpomembnejši pa bo za vse večne čase zagotovo ostal njegov izjemen doprinos k razvoju kluba ter maksimalno vzoren odnos do soigralcev, trenerjev, zaposlenih, navijačev in vseh ostalih, ki so v kakršnikoli meri del rumene družine. 

Skupno je za Domžale vknjižil 163 uradnih nastopov in dosegel devet zadetkov. V lanski sezoni se je s soigralci in pod vodstvom trenerja Simona Rožmana veselil drugega naslova pokalnih zmagovalcev v klubski zgodovini, kar je ob uspešnih igrah v kvalifikacijah za evropsko ligo tudi tekmovalna krona 27-letnega vezista.

“Zeni je bil zelo dolgo član našega kluba in je v tem času z nami dosegel veliko. Vsekakor je verjetno najbolj borben igralec, ki je kadarkoli igral za naš klub, s svojimi odnosom pa je vselej bil vzor vsem ostalim. Zelo ga bomo pogrešali, je pa v fazi kariere, ko mora takšne priložnosti izkoristiti in zato smo ugodili njegovi želji. Za vse, kar je naredil za naš klub, se mu iskreno zahvaljujemo in mu želimo obilo sreče v karieri. Vsekakor se bomo se srečevali in videvali, saj je pustil neizbrisen pećat v rumeni družini,“ je ob slovesu dejal prvi kadrovnik kluba Matej Oražem.

Zeni, vrata našega kluba ti bodo večno odprta. Bil si pomemben del rumene družine in vedno boš z velikimi črkami zapisan v zgodovino našega kluba. S ponosom smo sodelovali s tabo in skupaj rasli v vseh pogledih. Zahvaljujemo se ti za tvoj doprinos in ti v nadaljevanju kariere želimo vse najboljše. Zenga, iskreno hvala in srečno!

Daljši intervju s sedaj že nekdanjim domžalskim nogometašem bo na naši spletni strani na voljo v prihodnjih dneh.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO