Pred moštvom je reprezentančni premor

Domžalski nogometaši so vstopili v močno pričakovan reprezentančni premor, v katerem bo na sporedu serija treningov in petkova prijateljska tekma s hrvaškim prvoligašem Gorico. Desetdnevno obdobje bo namenjeno predvsem strnitvi vrst, uigravanju novincev in pripravi na nadaljevanje jesenskega dela, v katerem naše moštvo čakajo še številni izzivi v ligaškem in pokalnem tekmovanju.

nkd 14 podlogar

Med tem ko se bo slednje za domžalsko zasedbo začelo prihodnjo sredo, je prvo že v polnem zagonu. V njem so varovanci Simona Rožmana doslej odigrali sedem tekem in vknjižili tri zmage ter remi. Brez zmagovalca se je končalo zadnje srečanje, ki so ga Domžalčani odigrali v Celju in tam osvojili točko, kar je glede na okoliščine lep uspeh. 

Za nami je izredno zahteven dvoboj. Vedeli smo, da na gostovanju v Celju nikomur ni lahko, na kar smo se tudi pripravljali. Glede na to, da smo ostali brez dveh igralcev, je točka uspeh, a manj od želenega pred tekmo. Vseeno smo prikazali pravi karakter, stopili smo skupaj in se borili do zadnjih atomov moči. Prav borbenost in nepopustljivost sta osnovi, ki morata biti tudi v prihodnje temelja naše igre. Verjamem, da nam bo reprezentančni premor koristil in da bomo že čez slaba dva tedna vknjižili nove točke v ligaškem tekmovanju,“ je dejal domžalski napadalec Matej Podlogar, ki je tokrat prvič po vrnitvi v domžalski dres tekmo začel v udarni enajsterici, kjer sta se poleg njega predstavila še dva novinca – Slobodan Vuk in Gregor Sikošek. Moštvu tokrat ni poveljeval kapetan Zeni Husmani, ki je le nekaj ur pred tem uradno sklenil dogovor s turškim drugoligašem Giresunsporjem in tako postal še eden izmed številnih nogometašev, ki mu je uspelo s prestopom unovčiti odlične igre v rumenem dresu.

nkd 2 podlogar

Kot je to že običajno, se bo tako naše moštvo po koncu prestopnega roka v nadaljevanje sezone podalo s precej spremenjeno zasedbo, zaradi česar bo prihajajoč reprezentančni premor še kako dobrodošel, poudarja vsestranski nogometaš. “Premor prihaja ob pravem času. V zadnjih tednih je bilo veliko prihodov in odhodov, kar nedvomno vpliva na ekipo in predvsem na njeno podobo. Verjetno bomo še potrebovali nekaj časa, da se konsolidiramo, a verjamem, da se bomo že po teh krajših pripravah prikazali v boljši luči. Pozitivno bo na nas vplivalo tudi dejstvo, da bomo več časa skupaj, kar je za krepitev ekipnega duha zelo pomembno.“

Desetdnevni reprezentančni premor bodo po prostem vikendu rumeni začeli z jutrišnjima dvema treningoma, naporen teden bo nato sklenjen s petkovo prijateljsko tekmo na Hrvaškem. Nasprotnik bo hrvaška Gorica, ki v elitnem tekmovanju naših južnih sosedov zaseda peto mesto. Dvoboj bo namenjen uigravanju novincev, a tudi pripravi na bližajoči se pokalni dvoboj, na katerem se bodo Domžalčani pomerili s tretjeligašem iz Ivančne Gorice. 

Pokalni dvoboji so vedno specifični, saj na njih odloča dnevna forma. Maksimalno se bomo pripravili na naše tekmece, pristop bo nedvomno maksimalen. Smo favoriti, a moramo to upravičiti tudi na zelenici. V Pokalu Slovenije imamo visoke cilje, prva stopnička do tega pa je nedvomno uspeh v Ivančni Gorici,“ je še dejal Matej Podlogar.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Grega Wernig 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO