FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jutri z Dobom, v soboto generalka proti Sturmu

Domžalski nogometaši so po vrnitvi iz hrvaške Istre včeraj že opravili prvi trening v domačem okolju. Na odlično pripravljeno zelenico na pomožnem igrišču, kjer bo moštvo vadilo do začetka spomladanskega dela, se je podalo 26 nogometašev, ki bodo v prihodnjih dneh odigrali še dve prijateljski srečanji. 

Že jutri bo prvi nasprotnik domžalske zasedbe drugoligaš iz Doba, v dresu katerega bodo v nadaljevanju sezone kot posojeni nogometaši Domžal nastopali mladi Luka Guček, Andraž Žinič, Blaž Urh, Lovro Vrandečič, Gašper Horvat in Gaber Petric. V soboto se rumeni nato podajajo v avstrijski Gradec, kjer bo nasprotnik dvakratnih prvakov tamkajšnji prvoligaš Sturm. 

"Lahko smo zadovoljni z opravljenim, saj smo iz tedna v teden opazno dvigovali svojo pripravljenost. Vse poteka po želenem scenariju, čeprav je dejstvo, da bodo pravi ocenjevalni faktor predstave v spomladanskem delu. Prva tekma je že zelo blizu, zato bodo prihodnji dnevi še toliko pomembnejši. Fizično smo že na zelo visokem nivoju, dobro smo izpolnjevali tudi taktične zahteve. Predvsem zadnja tekma z Dinamom je pokazala, da smo dobro delali. Vse skupaj bomo sedaj preizkusili še na prihodnjih dveh tekmah, zadnji teden pa bo namenjen piljenju tekmovalne forme in pripravi na prvega nasprotnika," je misli o trenutnem stanju v moštvu strnil napadalec Shamar Nicholson, ki je skupaj s Slobodanom Vukom najboljši strelec rumenih v tem pripravljalnem obdobju. Vuk je bil doslej uspešen petkrat, mladi Jamajčan pa štirikrat. 

"Odlično treniramo, tudi vzdušje med nami je fantastično. Lahko rečem, da kar najboljše, odkar sem v Domžalah. Na vsakem koraku je vidno, da si želimo čim boljše pomladi, v kateri imamo še veliko za pokazati. Imamo dobro ekipo, na vsakem položaju vlada močna konkurenca. To je dobro za nas, saj nas konkurenca dela boljše. Trener vseskozi poudarja, da naj ne razmišljamo o tem, kdo bo igral na prvi tekmi, saj delamo zgodbo za celotno koledarsko leto. In ima prav, čaka nas namreč še veliko tekem in potrebovali bomo vsakega nogometaša. Vsi bomo dobili dovolj priložnosti za dokazovanje, potrebno jo bo le maksimalno izkoristiti. Vseeno pa bo na koncu najpomembnejši ekipni dosežek, ki je povezan z uvrstitvijo v Evropo," je prepričan 21-letni visokorasli nogometaš, ki ne skriva želje, da bi si z dobrimi igrami v domžalskem dresu znova priigral vpoklic v jamajško reprezentanco, za katero je že vknjižil šest uradnih nastopov. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB