FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman: "Z dvignjenimi glavami v nadaljevanje sezone"

Razplet sobotnega obračuna z Olimpijo se ni odvil po naših željah, gostje so namreč prišli do zmage z 1:3. A kljub dejstvu, da rumeni rezultatsko niso bili uspešni, smo na zelenici lahko videli precej dobrih stvari, na katerih bomo gradili v zadnji tretjini sezone. 

nkd 5

“Čeprav uvodnih dvajset minut nismo bili ravno najboljši, smo v splošnem prikazali zelo solidno predstavo. Imeli smo veliko situacij, iz katerih bi ob boljši učinkovitosti morali zadeti. Žal smo prejeli izredno nesrečen zadetek, ki nas je postavil v povsem drugačno vlogo. Po napaki ob drugem zadetku smo se nato vendarle zbrali, ponovno prevzeli pobudo, bili nevarni, zadeli, a nas je žal znova presenetila situacija z izključitvijo. Kljub temu smo še naprej poizkušali, bili smo konkretnejši, a žal še naprej tudi malce premalo učinkoviti. Proti tako kakovostni ekipi je treba izkoristiti vsako ponujeno priložnost, mi smo jih denimo zapravili pet, šest. Čeprav rezultatsko nismo bili uspešni, pa lahko iz naše igre črpamo veliko optimizma. Igralce bi rad iskreno pohvalil za borbenost in nepopustljivost, predvsem v obdobju, ko smo bili številčno oslabljeni. Nismo se predali in klub zaostanku še naprej garali, da bi dvoboj preobrnili v naš prid. Žal nam ni uspelo, a gremo z dvignjenimi glavami v nadaljevanje sezone, kjer imamo še veliko za pokazati,“ je dvoboj z ljubljansko Olimpijo opisal trener Simon Rožman, ki je imel pred tekmo obilo težav s sestavo udarne enajsterice.

Zaradi bolezni še vedno odsotnemu Dejanu Miliću so se na seznamu obolelih v teh dneh pridružili še najboljši strelec Shamar Nicholson, Marko Čubrilo in Bruno Ibeh. Dejan Lazarević se je dan pred tekmo poškodoval, zaradi rumenih kartonov pa je tokrat prisilno počival Gregor Sikošek. V udarni enajsterici je tako debi v rumenem dresu vknjižil 20-letni krilni nogometaš Tilen Pečnik, na članskem nivoju pa se je v drugem polčasu prvič predstavil še mladinec Dario Kolobarić, sicer 19-letni napadalec, ki je prav tako produkt Mladinskega nogometnega centra. Ob 20-letnem Matiji Romu in leto dni mlajšemu Adamu Gnezdi Čerinu, ki sta v tej sezoni že standardna člana udarne enajsterice, je iz domžalske nogometne šole na članski nivo med nogometaši, ki so nastopili proti Olimpiji, zakorakal še Gaber Dobrovoljc.

“Dejstvo je, da je klubska strategija močno prepletena z željo, da priložnost dobivajo tudi mladi fantje, ki si s svojim delom to seveda zaslužijo. Oba debitanta sta dobro in zelo pogumno izkoristila svojo priložnost, čeprav se zavedam, da ju na zelenici ni pričakala enostavna naloga,“ je nastop obeh debitantov ocenil domžalski strateg, ki bo svoje moštvo v teh dneh pripravljal na sobotni dvoboj s Celjem. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO