FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Statistični pregled sezone 2018/19

Za Domžalčane je bila minula sezona izredno uspešna, saj so si z dobrimi igrami zagotovili nastope v evropskih pokalih za prihodnjo sezono. Preden pa se rumeni dokončno posvetijo pripravam na novo, se bomo še zadnjič ozrli na nekaj statističnih podatkov pravkar končane sezone.

nkd 13 veselje 

Varovanci Simona Rožmana bodo priprave na novo sezono, ki se začnejo 10. junija, opravili v njim najbolj znanem okolju. V poletnem pripravljalnem obdobju se namreč domžalski nogometaši tradicionalno pripravljajo na domačem igrišču, saj imajo v Domžalah vrhunske pogoje za najbolj optimalno pripravo na novo sezono. 

V minuli sezoni so rumeni izpolnili zadan cilj — zagotovili so si vnovične nastope v Evropi, kjer pa na svojega tekmeca še čakajo. Več bo sicer znanega čez dobra dva tedna, natančneje 19. junija, ko bo v Nyonu žreb prvega predkroga. 

Evropsko poletje so si sicer rumeni zagotovili predvsem z odličnimi predstavami v spomladanskem delu, v katerem so klonili le trikrat. Skupno so na 17 ligaških tekmah zbrali 11 zmag, tri remije in prav toliko porazov ter tako osvojili 36 točk. Po 36 odigranih tekmah imajo tako Domžalčani na svojem računu 63 točk. Na mesto pred njimi se je z 69 točkami uvrstila Olimpija, za vodilni Maribor pa je na koncu osvojil 78 točk. Domžalčani so za seboj pustili še dva tekmeca, ki sta bila rumenim večino spomladanskega dela najbližji tekmec v boju za uvrstitev v evropske pokale — Mura je z 52 točkami osvojila četrto mesto, peto Celje pa je zbralo tri točke manj (49). Sledijo Aluminij (48), Rudar (43), Triglav (37), Gorica (31) in Krško (24). Zadnja dva se od prvoligaškega tekmovanja poslavljata, njuno mesto pa bosta prevzela Sežana in Bravo.

Domžalčani so bili tudi izjemno strelsko razpoloženi. V sezoni so dosegli kar 76 zadetkov, od tega 41 v spomladanskem delu. S 13 zadetki se je na vrh klubske lestvice zavihtel Shamar Nicholson, z 11 pa mu sledi kapetan Senijad Ibričić. S sedmimi streli v polno sta na tretjem mestu izenačena Slobodan Vuk in Adam Gnezda Čerin, medtem ko so Amedej Vetrih, Matej Podlogar in Tonči Mujan dosegli po pet zadetkov v sezoni. 

Tudi med najuspešnejšimi asistenti je na samem vrhu kapetan Ibričić, ki jih je v sezoni zbral 13 in se je s tem uvrstil na drugo mesto v ligi. S šestimi asistencami sledi mladi Gnezda Čerin, eno manj pa je prispeval še Slobodan Vuk. Po tri podaje za zadetek sta zbrala Gaber Dobrovoljc in Matija Rom. 

Gnezda Čerin je po številu minut prav tako v vrhu. V prejšnji sezoni je na igrišču preživel 3014 minut, kar je hkrati tudi tretji najuspešnejši dosežek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Med Domžalčani mu nato sledijo še Gaber Dobrovoljc z 2926 minutami, Tilen Klemenčič z 2755, kapetan Senijad Ibričić jih je zbral 2593, Tonči Mujan pa 2294. 

Število nastopov:

35 - Adam Gnezda Čerin, Tonči Mujan

33 - Gaber Dobrovoljc

32 - Tilen Klemenčič

30 - Senijad Ibričić

29 - Shamar Nicholson

28 - Matej Podlogar, Slobodan Vuk

27 - Nermin Hodžić

26 - Gregor Sikošek

25 - Matija Rom

22 - Žan Žužek

18 - Dario Melnjak

16 - Amedej Vetrih, Krševan Santini, Agim Ibraimi

14 - Ajdin Mulalić

12 - Dejan Lazarević

11 - Andraž Kirm

8 - Tilen Pečnik

6 - Kobie Morris, Zeni Husmani

5 - Dejan Milić, Ruben Belima

3 - Dario Kolobarić, Lovro Bizjak

2 - Tamar Svetlin, Nermin Haljeta, Blaž Urh, Matija Širok

1 - Klemen Mihelak, Jošt Urbančič, Mark Čeh, Žiga Repas, Jure Obšivač

Število zadetkov:

13 - Shamar Nicholson

11 - Senijad Ibričić

7 - Adam Gnezda Čerin, Slobodan Vuk

5 - Amedej Vetrih, Matej Podlogar, Tonči Mujan

4 - Dario Melnjak

3 - Tilen Klemenčič

2 - Gaber Dobrovoljc, Dario Kolobarić, Agim Ibraimi

1 - Dejan Lazarević, Tilen Pečnik, Nermin Haljeta, Zeni Husmani

Število podaj:

13 - Senijad Ibričić

6 - Adam Gnezda Čerin

5 - Slobodan Vuk

3 - Gaber Dobrovoljc, Matija Rom, Dario Melnjak

2 - Gregor Sikošek, Tonči Mujan, Nermin Hodžić, Shamar Nicholson, Matija Širok

1 - Amedej Vetrih, Dejan Lazarević, Tilen Klemenčič, Tilen Pečnik, Žan Žužek,  Lovro Bizjak, Zeni Husmani, Andraž Kirm, Agim Ibraimi

 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB