FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

“V četrtek po napredovanje"

Domžalčani bodo v četrtek odigrali povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo. V domačem Športnem parku gostujejo nogometaši malteškega Balzana.

Uvodna evropska preizkušnja se je prejšnji četrtek zaključila v prid Rumene družine, ki je po pravi drami prišla do zmage s 4:3. Zanjo so po preobratu poskrbeli Senijad Ibričić, Gregor Sikošek, Slobodan Vuk in Matej Podlogar.

Pomočnik trenerja Aleš Kačičnik, ki je na današnji novinarski konferenci nadomestil obolelega Simona Rožmana, ima pred tekmo jasen cilj: “Želja je, da zadevo rešimo v našo korist. V to sploh ne dvomimo, saj smo že na prvi tekmi, ne glede na velik rezultat, pokazali, da je v veliki meri vse odvisno od nas samih. Igrali smo v zahtevnih pogojih, vendar kljub temu prišli do pozitivnega rezultata. Res je, da smo naredili nekaj napak, a mislim, da bo zgodba na našem igrišču popolnoma drugačna. Pogoji za igranje bodo idealni, zato lahko povem, da dilem ni. Želimo prevzeti pobudo in se z dobro igro ter zmago podati v drugi krog.”

Nadaljeval je: “Obe uvodni tekmi sta bili zanimivi. Tako na Malti kot tudi na dvoboju z Rudarjem smo videli veliko zadetkov, a na drugi strani tudi nekatere napake, kar z vidika trenerja ni prav všečno, vendar je potrebno priznati, da smo v obeh primerih pokazali dobro predstavo. Balzan nas na prvi tekmi, kljub trem doseženim zadetkom, v fazi branjenja nikoli ni izigral, ampak je do zadetkov prišlo izključno zaradi naših lastnih napak, ki jih bomo poizkušali čim prej izničit. Ne glede na to, je potrebno povedati, da igralci hitro sprejemajo zahteve in se tako v proces dela dobro vklapljajo.''

Na prvi tekmi z Balzanom ni zaigral jamajški napadalec Shamar Nicholson, ki se je zaradi nastopanja na Zlatem pokalu moštvu priključil kasneje. Kačičnik ob tem pravi: ''V napadu prihajamo v priložnosti in dosegamo zadetke, vendar tudi v tem segmentu igre nismo še optimalni. Treningom se je zaradi reprezentančnih obveznosti kasneje priključil tudi Nicholson, ki še ni v najboljši formi, saj ni oddelal priprav, ampak kljub temu, zadeve načeloma funkcionirajo, zato verjamem da bomo v nadaljevanju samo še boljši, kot do sedaj.”

Pred medije je stopil tudi Tilen Klemenčič, ki je tako kot na Malti celotnih 90 minut tekme odigral tudi v nedeljskem obračunu z Rudarjem: “Na prvem medsebojnem dvoboju smo lahko videli, da ima Balzan dobro ekipo. Vedeli smo, da so nevarni v protinapadih, težave pa so nam nato povzročali še pogoji. Bilo je zelo soparno, igrali smo na umetni podlagi, ampak tokrat bo povsem drugače, zato pričakujemo dobro predstavo z naše strani in napredovanje.''

Obramba Domžal je na uvodnih dveh tekmah prejela pet zadetkov, toda skrbi so odveč, poudarja Klemenčič: “Vse prejete zadetke smo prejeli zaradi naših napak, vendar sem prepričan, da bomo iz tekme v tekmo boljši tudi v obrambnem delu igre. Vendarle gre za začetek nove sezone, ki smo ga komaj čakali, zato nas to pred nadaljevanjem ne skrbi.”

Vstopnice za četrtkovo tekmo si lahko po predprodajni ceni 5 EUR zagotovite v torek in sredo v NK Bar. Na dan dogodka bo cena karte 8 EUR.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB