FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Odhaja četverica

Ob vstopu v pripravljalno obdobje ni živahno zgolj na igrišču, temveč tudi ob njem, natančneje v klubskih pisarnah, kjer se pospešeno pripravlja mozaik igralcev za nadaljevanje sezone.

nkd 10 tribuna

Igralski kader Andreja Razdrha zapuščajo štirje nogometaši. Dresa Domžal v prihodnje ne bodo več nosili Matija Rom, Josip Ćorluka in Rauno Sappinen, ki so se dogovorili za prekinitev sodelovanja, med tem ko Dino Mušija odhaja na posojo v 2. SNL.

Matija Rom je produkt domžalske nogometne šole. Po debiju v članski kategoriji leta 2016 je v rumenem zabeležil 52 nastopov. Mladi reprezentant je med drugim bil del izjemne domžalske generacije 1998, ki je pred leti osvojila tretje mesto na svetovnem finalu Premier pokala v Manchestru, dvakrat pa je zaigral tudi v elitni mladinski ligi prvakov in osvojil naslov tako kadetskega kot tudi mladinskega prvaka.

Branilec Josip Ćorluka je naslednji, ki prav tako odhaja pred vstopom v drugi del sezone. Po prihodu iz NK Široki Brijeg je bil član Domžal šest mesecev, ob Kamniški Bistrici pa je nastopil na 19 tekmah. 24-letnik se je med strelce vpisal dvakrat.

Poslavlja se tudi Rauno Sappinen. Estonski napadalec je rumeno družino okrepil meseca avgusta, v prvi polovici sezone pa je na enajstih tekmah dosegel dva zadetka.

Športni direktor Matej Oražem je odhod omenjenih nogometašev pospremil z naslednjimi besedami: ''Matija je pri nas celotno kariero. V tem času je igral za vse mlade reprezentance Slovenije, po dobri lanski sezoni in slabšem začetku letošnje se je odločil, da si želi novega izziva in želji smo prisluhnili. Menim, da je našel dobro sredino za svoj razvoj, vsi skupaj pa mu želimo velike srečno in uspeha na novi poti. Rauno in Josip se pri nas nista najbolje znašla. Ker želimo v drugem delu sezone priložnost za igro ponuditi tudi nekaterim našim mlajšim igralcem, pri nas ne bi bila v prvem planu, zato smo se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. Tudi njima v prihodnje želimo vse dobro.''

Oražem je dodal: ''Ker bomo sodelovanje z NK Dob v novem letu močno okrepili, tja se je že preselil Dejan Djuranović, bomo tja na posojo poslali še nekaj naših mlajših fantov, med njimi pa bo tudi Dino Mušija, ki v dosedanjem delu sezone ni dobil prave minutaže''.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB