FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pregled reprezentančnih obveznosti

V preteklem tednu je zaradi reprezentančnih obveznosti na treningih Nogometnega kluba Domžale manjkalo pet nogometašev. Četverica je oblekla dres Slovenije, eden pa je branil barve Estonije.

ReprezentancniPregled

Tamar Svetlin in Jošt Urbančič sta se z izbrano vrsto Slovenije do 19 let pomerila z vrstniki Avstrije. Na gostujočem prijateljskem dvoboju, ki je bil na sporedu 4. septembra, je Urbančič igral do 88. minute, Svetlin pa je v vlogi kapetana ob zmagi z 2-0 sprva zadel, nato pa še podal za zadetek Kaia Cipota.

Slovensko reprezentanco do 21 let sta zastopala Janez Pišek in Sven Karič. Skupaj s soigralci sta se v Lignanu pomerila z Italijo (2-1). Pišek je igral v drugem polčasu, Karič pa je tekmo zaključil v 87. minuti, ko je prejel neposredni rdeči karton. V ponedeljek je sledil še drugi prijateljski dvoboj z Madžarsko. Mladi Slovenci so po zaostanku s 3:0 prikazali boljšo predstavo in po zadetkih Tomija Horvata, Aljoše Matka, Žana Medveda prišli do neodločenega rezultata. Karič je tekmo začel v prvi postavi, Pišek pa je v igro vstopil v nadaljevanju.

Mattias Kait je s člansko selekcijo Estonije vstopil v novo sezono lige narodov. Tako na domači tekmi Lige C z Gruzijo (0-1) kot v gosteh proti Armeniji (2-0) je Kait odigral celotnih 90. minut, domžalski zasedbi Dejana Djuranovića pa se bo mladi vezist priključil jutri.

''Z začetkom aktualnega tedna smo se pričeli zbirati v popolni zasedbi. Sprva sta se treningom priključila Tamar Svetlin in Jošt Urbančič, včeraj sta prišla tudi Janez Pišek in Sven Karič, v tem trenutku pa je odsoten samo Mattias Kait, ki je z reprezentanco Esotnije še včeraj gostoval v Armeniji. Naše misli so sedaj usmerjene proti Celju, kjer si želimo biti v soboto boljši, kot pred odhodom na premor proti Mariboru. Radi bi odigrali dobro tekmo in osvojili vse tri točke, ki bi predstavljale zelo spodbudo za naprej,'' je povedal glavni trener Dejan Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Eesti Jalgpall

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB