FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V Ljubljano po napredovanje!

Pred domžalskimi nogometaši je prva pokalna tekma v novi sezoni. Gostujoči dvoboj 1. kola. med ljubljansko Ilirijo in rumenimi bojevniki se bo v prestolnici pričel ob 15. uri, prenos tekme pa bo zagotovljen na uradnih kanalih Nogometne zveze Slovenije.

DohyunKimIzjavaIlirija

''Naš cilj pred samim srečanjem je zgolj in samo napredovanje. Skozi celotnih 90 minut si želimo biti nevarni in se prikazati v najboljši možni luči. Smo v vlogi favorita, zato se je potrebno temu primerno tudi odzvati,'' je v pričakovanju srečanja z vodilnim moštvom 3. SNL zahod povedal 26-letni vezist Dohyun Kim.

Za varovance Dejana Djuranovića bo to četrta tekma v novi sezoni, na drugi strani pa so nogometaši Ilirije odigrali eno več. Po štirih zaporednih zmagah so v zadnjem kolu remizirali s Tolminom, ki ima enak izkupiček: ''Ilirija je nižjeligaš, toda to ne spremeni prav ničesar. Gre za pokalno tekmovanje, kjer je mogoče prav vse. Igra se samo ena tekma, zmagovalec mora biti znan, zato bo potrebno biti zelo pozoren.''

Moštvi sta se doslej srečali enkrat. Leta 2015 je bil prav tako v pokalnem tekmovanju izid 1:3, ko so za zmago rumenih poskrbeli Rudi Požeg Vancaš, Gaber Dobrovoljc in Aladin Šišić: ''Po zasluženi zmagi v Celju je občutno lažje. Moštvo je pridobilo na samozavesti, vsi skupaj pa smo obenem zelo zadovoljni tudi s prikazanim na igrišču, kar potrjuje, da smo na pravi poti. Zavedamo se, da je vsaka tekma poglavje zase, zato moramo znova in znova poskrbeti za primerno pripravo, ki je ključnega pomena,'' je zaključil Kim.

Glavni sodnik tekme bo Martin Matoša, v vlogi pomočnikov pa bosta Andraž Kovačič in Aleksandar Kasapović.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB