FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Prvo pokalno oviro preskočili brez težav

Domžalčani so v 1. kolu Pokala Union dosegli kar pol ducata zadetkov in se zasluženo odpravili v osmino finala. Mrežo tretjeligaša Ilirije so v vročem popoldnevu zatresli Til Mavretič, Damjan Vuklišević, Tonči Mujan, Dario Kolobarić dvakrat in nekdanji član Domžal Darko Zec, ki je zatresel lastno mrežo.

IzjavaPoIliriji

''S pristopom in odnosom igralcev sem zelo zadovoljen. Od prve do zadnje minute so namreč bili odlični, kar potrjuje tudi sam rezultat. Bili smo izredno motivirani in željni igranja, zelo očitno pa je bilo to opaziti pri igralcih, ki imajo v prvenstvu malce manjšo minutažo. Vsi skupaj so se pokazali v pravi luči. Hkrati smo bili učinkoviti, dosegli šest zadetkov, imeli še kar nekaj lepih priložnosti, zato smo po tekmi, ki je bila opravljena z odliko, zelo veseli,'' je po končanem srečanju povedal strateg rumenih bojevnikov Dejan Djuranović, ki je v začetni enajsterici opravil šest sprememb. V primerjavi s tekmo v Celju so dvoboj začeli Mulalić, Makovec, Urbančič, Kim, Kait in Mavretič, v nadaljevanju pa so nastopili tudi Stanković, Mujan in Adamov. Slednji je obenem zabeležil prvi nastop v rumenem dresu.

Rumeni bojevniki so po dveh hitrih zadetkih povsem prevzeli nadzor nad dogajanjem, po zgrešeni enajstmetrovki domačih pa so v nadaljevanju v mreži Ilirije končale še štiri žoge: ''Vidi se, da nismo imeli pripravljalnih tekem, kjer bi vsi igralci imeli za seboj dve ali tri odigrane tekme in tako bili v boljšem tekmovalnem ritmu. To nam seveda manjka, ampak skozi vsako naslednjo srečanje moramo tekmovalnost in formo postopoma dvigati. Fantje so ponujeno priložnost izkoristili zelo dobro, sam pa verjamem, da nadaljujemo v pravi smeri ter da bomo tako tudi nadaljevali. Prepričan sem, da bodo vsi igralci pridno izkoriščali svojo priložnost, bili vselej na razpolagi ekipi in tako uspešno prispevali svoj delež.''

Po uspehu v Celju pokalno napredovanje v pričakovanju nedeljskega ligaškega spopada z NK Tabor Sežana predstavlja odlično popotnico: ''Zmaga je izredno pomembna, saj smo z njo ostali v zmagovalnem razpoloženju. Sedaj se lahko v miru pripravljamo na domačo tekmo s Sežano, kjer si želimo nadaljevati v takšnem ritmu. Nasprotnik je pred kratkim doživel spremembo na trenerski klopi, zato gre pričakovati malce drugačno podobo moštva, toda ponovno igranje pred domačimi gledalci moramo pravilno izkoristiti in zabeležiti nov uspeh,'' je sklenil Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB