FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju: Gaber Dobrovoljc

Domžalsko moštvo je na začetku oktobrskega reprezentančnega premora okrepil izkušeni Gaber Dobrovoljc, ki se ob Kamniško Bistrico vrača po enoletnem nastopanju v Turčiji. 

IntervjuGabi

Gaber, dobrodošel nazaj! Znova si z nami, kakšni so prvi vtisi ob vrnitvi?

''Občutki ob vrnitvi so odlični. Sem zelo motiviran in poln elana, hkrati pa se počutim, kot da kluba sploh nisem zapustil, saj me je tukaj pričakalo ogromno poznanih obrazov. Ponovnega sodelovanja se zelo veselim.''

Kako je prišlo do povratka v Domžale?

“Po klicu s strani Dejana Djuranovića, ki me je želel imeti v moštvu, smo hitro našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje, ki bo trajalo do zaključka aktualne sezone. Pred prihodom v Domžale sem v Turčiji prekinil pogodbo, saj tam enostavno ni bilo več mesta zame, v tem trenutku pa zagotovo komaj čakam, da znova stopim na igrišče in moštvu pomagam po najboljših močeh.''

Turčija je bila tvoja prva tuja drzava. Kako je bilo v Istanbulu?

“Gre za zelo pozitivno izkušnjo. V povsem drugačnem okolju se je bilo potrebno hitro prilagoditi na številne dejavnike, toda bilo je zares odlično. Spoznal sem veliko novih ljudi, se s klubom uspel uvrstiti v prvo ligo in menim, da mi bo ta izkušnja v življenju še kako prav prišla.”

Kako je potekal vsakdan? Nekaj časa sta bila soigralca tudi z Juretom Balkovcem ...

“Istanbul je zelo lepo mesto, vendar obenem preprosto preveliko. Ima kar 18 milijonov prebivalcev, veliko je gneče in zgoščenega prometa. Gledano z osebnega vidika je bilo vsega skupaj malce preveč. Živel sem v predelu mesta, kjer so bila praktično samo nakupovalna središča, nisem pa mogel na kakšen sprehod. S tega vidika sem Slovenijo pogrešal, na splošno pa gre za zelo zanimivo mesto. Z Juretom sva bila soigralca slab mesec dni, vendar ravno dovolj, da sem mu dodobra razkazal njegovo novo delovno okolje. Prepričan sem, da se bo dobro znašel.”

Koliko si uspel spremljati uvod v novo sezono? Za nami je šest ligakih tekem ...

“Domžale sem vselej spremljal, zato vem, kako stvarijo stojijo. Povedati moram, da sem s prikazanim v dosedanjem delu sezone zadovoljen. Fantje so tudi na zadnjih dveh tekmah, kjer sicer ni bilo zmage, pokazali zelo solidno predstavo in lahko smo optimisti.”

Kaj meniš o moštvu, ki ga je sestavil Dejan Djuranović?

“Dobro delo glavnega trenerja in njegovih pomočnikov je vidno. V ekipi je veliko mladih in izkušenih igralcev, kar po mojem mnenju predstavlja pravo zmes. V preteklih srečanjih mislim, da je moštvu zmanjkalo predvsem nekaj sreče, ki bi poskrbela za kakšno točko več, ampak tudi to je sestavni del nogometa. Lahko pa povem, da se je moštvo zagotovo sposobno boriti za vrh.”

Kakšni so cilji ob povratku, kaj želiš doseči v letošnji sezoni?

“Rad bi se čim hitreje prilagodil zahtevam strokovnega vodstva. Soigralcem želim nemudoma pomagati po svojih najboljših močeh, skupaj z moštvom pa zagotovo moramo na vsaki tekmi iskati zmago in poizkušati priti čim višje oziroma dlje tako v prvenstvu kot tudi pokalu.”

Za konec, v kakšnem stanju si? Je Gaber Dobrovoljc pripravljen za igro?

“Če bi igrali že jutri, bi lahko odigral na škrge (smeh). Šalo na stran, za mano je sedem dni brez treninga, saj sem kar veliko potoval in bil zaradi prihoda iz Turčije v preventivni karanteni, vendar mislim, da bom zelo hitro znova prišel v pravi ritem. Prvi trening z novimi soigralci je za mano, počutim pa se odlično.”

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB