FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mojsilović: Mladi so edina pozitivna stvar

Sezona 2011/2012 je z izjemo finala Hervis pokala Slovenije med Mariborom in Celjem končana in Domžalčani so se nemudoma po tekmi z Olimpijo odpravili na odmor, ki bo trajal do 8. junija. Za slovenskimi pokalnimi prvaki je še drugo zaporedno tekmovalno leto z osvojeno lovoriko. V začetku lanskega julija so v Mariboru še drugič v zgodovini osvojili slovenski Superpokal. Žal pa je bilo nadaljevanje sezone pogojeno s številnimi poškodbami, ki so tudi eden glavnih razlogov za končno sedmo mesto.

Tobias Mencigar

Tega so rumeno-modri obdržali kljub porazu v zadnjem kolu proti sosedom iz Ljubljane. Ekipo je še na deveti tekmi vodil trener Stevan Mojsilović, ki je prvega aprila na klopi zamenjal Darka Birjukova. Srbski strateg se je nemudoma soočil s številnimi poškodbami in iz tekme v tekmo je imel na voljo manj igralcev. Proti Olimpiji je bilo v ekipi zaradi tega kar pet mladincev in dva kadeta: ''Čestitam ekipi Olimpije in kolegi Šiljaku za zmago. Imeli smo privilegij biti del nogometnega skoka v prihodnost. Pričakujem, da bodo ti igralci, ki še vedno lahko nastopajo za mladince in kadete, leta 2016 nosilci igre Domžal. Nastopili niso zato, ker bi želel eksperimentirati, ampak enostavno nismo imeli na voljo drugih igralcev. V mojih 50-tih dneh na klopi Domžal so bili edina pozitivna stvar mladi igralci, ki so odlično prenesli breme igranja v prvi ligi. Če ne bi bilo njih, sploh ne vem, kako bi odigrali do konca sezone. Hitro sprejemajo vsa moja navodila in želijo napredovati. Škoda, da proti Olimpiji za svoj trud niso bili nagrajeni vsaj s točko,'' je po tekmi dejal 45-letni strateg.

Stevan Mojsilović

Vodja strokovnega štaba je navdušen nad kvaliteto in vzdržljivostjo mlajšega dela ekipe: ''Glede na vse tekme, ki so jih odigrali v zadnjem obdobju, je neverjetno, da se ni nihče poškodoval. Rems in Dobrovoljc sta v osmih dneh odigrala štiri tekme. V soboto Mura, v torek polfinale mladinskega pokala, v četrtek gostovanje v Lendavi in v nedeljo še Olimpija. To je ritem evropske lige in nič ni čudnega, da so mladi na zadnjih tekmah nekoliko popustili. Kljub temu si zaslužijo vse pohvale in naj nadaljujejo z dobrim delom. Teh sedem igralcev predstavlja 60-70 odstotkov ekipe Domžal iz leta 2016. Računam na igralce rojene od leta 1993 do 1997. Ne vem, če bom takrat še trener Domžal, toda moja pogodba se izteče leta 2016 in zato tako razmišljam v tem trenutku.''

Jure Balkovec

Domžalčani so imel v jesenskem delu do 19 poškodovanih igralcev, enako pa se je zgodilo tudi spomladi. V nedeljo je bilo odsotnih 18 nogometašev, od tega trije zaradi kazni: ''Nekdaj smo imeli igralce, ki niso poznali poškodb oziroma niso jamrali. Trenutno pa imamo v Domžalah skupino igralcev, ki imajo 'vse živo'. Potem pa imamo še mladince, ki nimajo poškodb in ne jamrajo, da jih karkoli boli. Naredili so veliko delo, brez jamranja in sedaj nujno potrebujejo odmor. Pred nami je selekcija in upam, da se takšnih 50 dni ne ponovi več v moji karieri, saj se je zgodilo veliko nepojasnljivih stvari. Sezona je končana in na srečo se nismo znašli v boju za obstanek. Če gledamo zadnjih devet kol, je rezultat slab, velik plus pa so vsi mladi igralci,'' je bil odkrit Mojsilović, ki bo v naslednji sezoni vodil dodobra spremenjeno ekipo. Koga je selekcija srbskega trenerja izločila in kdo bo ostal ob Kamniški Bistrici pa v prihodnjih dneh.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO