FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Oražem: Razočarani smo

V Nogometnem klubu Domžale so bili nad odpovedjo tekme v Kranju presenečeni in razočarani. Razlog je v tem, da so po hudih snežnih padavinah ob Kamniški Bistrici uspeli igrišče na lastne stroške primerno pripraviti že za tekmo prvega spomladanskega kola, v Kranju pa zelenica za igranje nogometa ni nared niti teden dni pozneje. Na odpoved se je odzval športni direktor Domžal Matej Oražem.  

Kidanje

''V Nogometnem klubu Domžale smo zelo razočarani, da je bila današnja tekma v Kranju odpovedana. Ponovno se je pokazala nesmiselnost zakonodaje na področju športa, ki upravljanje z nogometnimi igrišči podarja občinskim Zavodom za šport in ne neposrednim udeležencem tekmovanj in uporabnikom igrišč. Teh zavodov regularnost in verodostojnost državnih lig očitno ne zanimata, bolj jih skrbi za lastne stroške delovanja. Le kako naj si drugače pojasnimo dejstvo, da je sedaj že praktično "lanski" sneg še v sredo belil zelenico v Kranju. Sneg je nekaj tednov nazaj zapadel tudi v Domžalah, a smo ga v NK Domžale na lastne stroške in s čiščenjem praktično dan in noč, ob izjemnih naporih naših vzdrževalcev, uspeli odstraniti. Ob pomoči Nogometne zveze Slovenije, ki nam je dovolila delegirati tekmo v nedeljo, smo za prvenstveno tekmo s Koprom pripraviti zelo dobro igrišče, ki je omogočalo zanimiv in hiter nogomet. Nerazumljivo je tudi delegiranje tekme na nedeljo, saj je vremenska napoved za ta dan kazala močne padavine. V primeru, da bi bila tekme na sporedu včeraj, bi jo verjetno lahko izpeljali. V spomladanskem delu je urnik zaradi poznega oziroma prepoznega začetka tekmovanja že tako zgoščen, s prestavitvami tekem pa je situacija zgolj še slabša,'' je povedal prvi kadrovik domžalskega kluba. Trener Stevan Mojsilović pa je medtem že začel priprave na tekmo z Mariborom, ki bo v Ljudskem vrtu v soboto ob 20:00. Njegovi varovanci bodo ob 14:00 na igrišču z umetno travo opravili trening.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB