V gosteh poraženi prvič po šestih mesecih

Na zadnji ligaški tekmi pred reprezentančno pavzo so Domžalčani klonili v Celju. Edini gol na tekmi je po napaki vratarja Ajdina Mulalića padel v 79. minuti, ko je streljal Gregor Bajde. Prva liga Telemach se bo vrnila v začetku meseca aprila.

nkd 11 mulalic

“Pričakovali smo takšno srečanje. Šlo je za peto tekmo v nizu v zgolj nekaj dneh in vedeli smo, da ne bo pretirano energična. Da bomo spremljali izenačen potek in da bo odločila ena napaka. Nismo se nadejali, da si bomo sami zabili, po golu pa enostavno nismo imeli dovolj energije, čeprav smo prišli v obetavne priložnosti za izenačenje. Celjanom moramo čestitati, saj so bili srečnejši in spretnejši,” je povedal Simon Rožman.

Za rumeno družino je minimalen poraz v Celju šele prvi po kar šestih mesecih. V tem obdobju so varovanci Simona Rožmana šestkrat slavili in dvakrat remizirali: “Prehodov iz obrambe v napad nismo dobro izvajali. Ogromno je bilo zgrešenih podaj že v osnovi, zato smo bili nenevarni za gol. Želeli smo ohranjati mirnost, da si tudi nasprotnik ne priigra večjih priložnosti. Iskali smo prekinitev, ki bi lahko prevesila tehnico na našo stran, toda žal se je zgodila res nespretna napaka in ostajamo brez točk.”

Domžale bodo znova aktivne 2. aprila, ko ob Kamniško Bistrico prihaja Mura. Še en kandidat v boju za najvišja mesta: “Sledi premor, kar pomeni, da bomo trenirali v manjšem številu, saj imamo kar nekaj mladih reprezentantov. Ostalo nam bo 12 igralcev in najprej bomo odmislili vse skupaj, nato obnovili fizično moč in se šele dva dni pred tekmo z Muro znova zbrali v celoti. Takrt bomo pozornost namenili pripravi.l na dvoboj. Prvenstvo je še dolgo, večje število treningov je zato zagotovo dobrodošlo. Ekipa potrebuje vadbo, saj ogromno stvari v igri še ni na pravi ravni in tako bomo šli do konca iz tekme v tekmo, nekako čim bolj uspešno pripeljati zaključiti sezono,” je dejal Rožman.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO