FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Reprezentančni pregled

Marčevska reprezentančna pavza je zaključena! Za predstavniki rumene družine je deset tekem, med izstopajočimi dosežki pa je preboj kadetov na evropsko prvenstvo. Domžalski nogometaši so zadnje obveznosti opravili včeraj in se tako že vračajo v klubski trenažni proces.

nkd 12 pisek

Slovenija U21

Jošt Pišek, Emir Saitoski in Mark Strajnar so bili na delu s slovensko reprezentanco do 21 let. Na pripravah v Antalyji so remizirali s Slovaško (0-0, Strajnar do 50', Pišek do 77', Saitoski od 77') in izgubili z Azerbajdžanom (2-0, Pišek in Saitoski od 60', Strajnar manjkal zaradi poškodbe).

Srbija U21

Andrej Đurić je z mlado reprezentanco Srbije v preteklih dneh odigral dve prijateljski tekmi. Na prvi so v Bački Topoli z 0-2 slavili Italijani (Đurić igral celotnih 90'), na drugi pa so Srbi v Marbelli premagali ZDA. Redni del tekme se je zaključil z 0-0, po strelih z bele točke je bilo 4-2 (Đurić igral celotnih 90').

Slovenija U19

Mladincem v kvalifikacijah za EP ni uspelo. Edvin Krupić in Gašper Černe sta v Nemčiji najprej remizirala z Belgijo (0-0, Krupić do 55', Černe od 55') in Italijo (0-0, Černe od 46'), na zadnjem obračunu pa so bili boljši gostitelji (3-0, Krupić in Černe od 59').

Slovenija U17

Kadetska reprezentanca Slovenije gre na evropsko prvenstvo! Izbrana vrsta do 17 let, ki jo zastopajo Benjamin Matičič, Luka Topalović in Luka Dovžan Karahodžić, je elitni krog kvalifikacij na Norveškem sklenila na drugem mestu. Po remiju z Belgijo (1-1, Topalović podal in igral celotnih 90') so Slovenci premagali Norvežane (1-0, Topalović igral do 46', Dovžan Karahodžić od 87'), na tretji tekmi je sledil poraz proti Hrvaški (2-1, Topalović celotnih 90'), toda le ta ni bil usoden. Zaključni turnir bo meseca maja potekal na Madžarskem.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO