Obramba je naredila svoje

Domžale in Mura sta četrti medsebojni obračun v aktualni sezoni sklenila z delitvijo točk. Dvoboj sta po dvojnem posredovanju VAR tehnologije zaznamovala razveljavljen zadetek Jošta Piška in izključitev Slobodana Vuka, rdeče je v zaključku videl še trener vratarjev Bojan Jorgačević. Med bolj zadovoljnimi je po tekmi bil debitant Gašper Tratnik.

TratnikIzjava

“Na debiju v prvenstvu mi je uspelo zakleniti vrata, zato sem kar vesel! Šlo je za težko tekmo. Sploh po prejetem rdečem kartonu, ko so gostje pritisnili, je bilo potrebno še bolj paziti na zadolžitve pred lastnimi vrati. Obramba je oddelala svoje, zadržala ničlo in z osvojeno točko moramo biti zadovoljni,” je po dvoboju 29. kroga Prve lige Telemach, v katerem je premierni nastop v začetni enajsterici dočakal tudi branilec Elmedin Fazlić, povedal čuvaj mreže Tratnik.

23-letnik je prve ligaške minute v dresu Domžal okusil ob odsotnosti poškodovanega Ajdina Mulalića: “V začetku tedna sem izvedel, da bom stopil na gol in nemudoma začel s pripravo na tekmo. Čutil sem pozitivno tremo, ki mislim, da mora biti prisotna. Na koncu se je z vidika obrambe izšlo. Pričakovali smo taktično tekmo. Obe ekipi sta bili pazljivi. Vselej napadamo zmago, a žal je rdeči karton na začetku drugega polčasa vplival na potek in kasneje je bilo težko napadati. Nismo se odločili za brezglavo igro. Veseli nas disciplina v zadnji vrsti.”

Tratnik je nase opozoril predvsem v prvem polčasu, ko je z lepo reakcijo zaustavil nevaren strel Mirlinda Dakuja. V nadaljevanju ni imel veliko dela: “Drži, tisto je bilo pomembno posredovanje, toda pohvaliti moram celotno obrambo, ki je fantastično opravila svoje delo. Muri nismo dopustili veliko. Gostje so le dvakrat merili v okvir gola. Borili smo se od začetka do konca in s skupnimi močmi ohranili Muro na točki zaostanka, kar je pred novimi izzivi zelo pomembno. V naslednjem krogu igramo v Sežani, kjer še nismo slavili, a verjamem v pozitiven izkupiček,” je sklenil Gašper Tratnik.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO