17-letnik s prvencem v 1. SNL

Tekma 33. kroga Prve lige Telemach med Domžalami in Gorico se je končala z neodločenim izidom. Za goste je zadel nekadnji napadalec rumene družine Dario Kolobarić, pri domačih pa 17-letni Luka Topalović. Na pravem mestu se je odlično znašel po podaji iz kota.

TopkePoTekmi

“Zelo sem vesel za prvenec! Upam, da je to le en gol od mnogih, ki bodo še sledili. Na koncu sicer rezultat 1-1. Z izkupičkom nismo zadovoljni, saj smo iskali zmago,” je po odigranem srečanju povedal Luka Topalović, prvi nogometaš rojen leta 2006 z zadetkom v 1. SNL.

Na zadnjih treh prvenstvenih tekmah proti Bravu, Mariboru in Gorici je vselej začel v udarni enajsterici: “Zadovoljen sem, ker mi trener ponuja priložnost. Na vsakem treningu se hočem čim bolj izkazati in s tem pridobiti njegovo zaupanje. Sem še mlad. Vem, da je pred mano ogromno izzivov, ampak pri tem zares uživam.”

Čeprav za kadete ne nastopa več redno, je mladi Topalović z 18 goli še naprej najboljši strelec 1. SKL. V aktualni sezoni je ob članskem oblekel tudi mladinski dres in tako zaigral v treh različnih starostnih kategorijah: “V prvi ekipi sem sedaj že nekaj časa. Soigralci z izkušnjami mi veliko pomagajo in tako je vse bistveno lažje početi. Razlike med kadetsko in člansko ligo so ogromne, predvsem poteze so hitrejše, z ustrezno pripravo na vse skupaj pa lahko tudi to uspešno premostiš,” je povedal Korošec, ki nastopa tudi za izbrano vrsto Slovenije do 17 let.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO