350. zmaga v zgodovini 1. SNL!

Domžale so bile boljše od Kopra! Napeta tekma na Bonifiki se je končala z rezultatom 2-3, za 350. klubsko zmago v 1. SNL so zadeli Bartol Barišić, Franko Kovačević in Jošt Pišek.

PoTekmiKp

“Čestitke fantom! Obljubljali smo, da bomo marsikaj naredili na igri, tokrat nas je za vložen trud nagradilo v obliki rezultata. Dobro smo izgledali. Šlo je za gledljivo srečanje, z veliko dinamike in konec koncev vrtiljak čustev. To si želimo. Mlada ekipa je odigrala eno boljših tekem in zares lepo jih je gledati. Gre za lepo popotnico, predvsem za naslednjo sezono,” je po tekmi povedal glavni trener Simon Rožman.

Kanarčki so v prvem polčasu imeli na voljo dve enajstmetrovki, izkoristili pa le eno. Sledil je preobrat Domžal, kljub hitrem izenačenju Kopra pa se rumena družina ni predala: “Imamo rezultatsko zapleten razpored. Tukaj so še poškodbe. Kader ni širok, zato ne bi bilo pošteno, da bi pritiskal na ekipo in zahtevali napad na vrh. Koper nam je nekaj ponudil, mi smo to vzeli in vpisali tri točke. Veseli me, da smo tudi proti Mariboru in Gorici bili igrivi. Želimo se nadigravati, tako bomo šli tudi v zadnji dve tekmi. Težko bo, a če se bo uspelo zakuhati s točkovnega vidika, se ne bomo predali. Presrečen sem, kako fantje dihajo skupaj. Ogromno se nam je dogajalo tekom sezone, sedaj pa delujemo prav lušno.”

Bo pravi pritisk prišel šele sedaj? Dva kroga pred koncem je zaostanek za četrtim zgolj eno točko: “To je dobro za nas, saj se lahko fantje v začetni fazi razvoja soočijo s tem. Če temu lahko sploh rečemo pritisk. Nimamo navijačev, nimamo nikogar. Lahko ga dobijo s strani mene, mogoče športnega direktorja. Mislim, da je prav, da smo tekmovalni do konca. To bo vse samo ojačalo. Se pa ne obremenjujemo, ali nam bo uspelo letos ali prihodnje leto. Važna je končna podoba in če bomo takšni kot proti Kopru, sem lahko zelo vesel,” je dejal Rožman.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO