FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

''To je fantastičen uspeh!''

Po letu dni premora so Domžalčani znova v Evropi! Kljub minimalnemu porazu na zadnji tekmi tekmovalne sezone 2022/23 so rumeni končali na četrtem mestu 1. SNL in bodo tako skupaj z Olimpijo, Celjem in Mariborom v prihodnjih mesecih nastopali v kvalifikacijah za evropske pokale.

SimonPoRadomljah

''Slajšega poraza še ni bilo! Imenovali ste nas otroški vrtec, ta otroški vrtec smo z garanjem od prvega dne dalje na koncu popeljali do Evrope. To je fantastičen uspeh! Šlo je za borbo vseh ekip. Mislim, da je to zanimivo in tudi pošteno. Bili smo srečnejši, zato se veselimo četrtega mesta,'' je po tekmi povedal strateg Simon Rožman, ki mu je preboj med najboljše štiri v državi uspel z eno izmed najmlajših ekip v ligi.

Po dveh zmagah nad Koprom in Olimpijo je rezultat tokrat izostal. Kako je Rožman videl srečanje: ''Hrabro smo stopili v tekmo. Imeli pobudo, nato se malce izgubili. Vse do konca prvega polčasa smo se lovili in reševal nas je vratar. V nadaljevanju smo šli na glavo in lovili zmago. Oblegali smo vrata Radomelj, imeli dve zares krasni priložnosti, kjer bi morali zaključiti tekmo. Noge so se tam razumljivo zatresle, a na koncu se nam je izšlo!''

''Povsem mirno je potekal teden po zmagi nad Olimpijo. Razmišljali smo o sebi. Proti Radomljam smo želeli zmagati, zato se nismo ozirali na srečanje v Kopru. Točka nam ni koristila. Zaradi tega smo pritiskali vse do konca. Radomlje so to izkoristile s protinapadom, kar pa ni bilo usodno. Tekma na Bonifiki je šla v našo prid in na koncu smo vsi tam, kjer vsi trenerji radi poudarjajo, kamor spadamo. Fantje so naredili korak naprej. Zavedamo se svojih zmožnosti. Evropa je mogoče prišla celo prehitro, saj to ni naravna rast mladega moštva, vendar kar so nam ostali ponudili, smo mi zgrabili. Iskrene čestitke fantom za opravljeno sezono,'' je pred odhodom na zaslužen premor dejal Rožman. Svoje varovance bo znova zbral 11. junija na skupni večerji. Dan kasneje sledi prvi trening v novi sezoni.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO