FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju: Senijad Ibričić

Zaslužen oddih rumene družine bo trajal do 11. junija, ko se bodo Domžalčani ponovno zbrali na skupni večerji. Prvi trening v evropsko obarvani sezoni 2023/24 bo na sporedu dan kasneje. Vse do takrat bodo aktivnosti potekale le v klubskih pisarnah, kjer je z oceno sezone najprej postregel športni direktor Nogometnega kluba Domžale Senijad Ibričić.

nkd 8 veselje

Senijad, takoj po koncu igralske kariere si pred sezono 2022/23 postal športni direktor kluba in na mesto glavnega trenerja imenoval Simona Rožmana. Tedaj si dejal, da tvoja prva kadrovska poteza ne bi mogla bolje izpasti. Kaj o tem meniš leto dni kasneje?

“Na koncu se je to izkazalo za zadetek v polno. Ko sem začel z novo funkcijo, si nisem mogel niti predstavljati, da bi lahko znova sodelovala. Simon namreč ni bil prost, vendar takoj, ko se je ponudila priložnost, sem se začel dobesedno metati na glavo, da bi ga uspel prepričati v povratek v Domžale. Da začnemo novo zgodbo in eno leto kasneje, kot lahko vidimo, smo v Evropi. Drug do drugega sva vselej imela veliko spoštovanja. Simonu se ni bilo potrebno dokazovati. O njemu že dalj časa vemo vse, zato sem tudi bil tako zagrizen za njegov prihod. Je pa skupaj s sodelavci, pomočniki in preostalim štabom, ki se jim zahvaljujem za celoten doprinos letos, pokazal širsi javnosti, da se z delom lahko naredi veliko. Želja, volja, jasno začrtana pot. Takoj se je strinjal z načinom dela, čeprav ni bilo lahko. Morali smo narediti vse od začetka. Mlada ekipa, stabilizacija kluba. Hvala bogu nam je takoj uspelo, toda naša pot se šele začenja.”

Kaj je predstavljalo največji izziv v pravkar zaključeni sezoni?

“Vsi želimo biti od prvega kroga dalje čim višje na razpredelnici, a ko imaš novo ekipo in nov strokovni štab ni enostavno. To je bil za vse nas, še posebej zame, saj sem takoj po igralski karieri zavzel povsem drugačen položaj, izjemno velik izziv. Stabilizirati je bilo potrebno ekipo z vidika številčnosti, potenicala in konec koncev tudi financ. Kot klub moramo v ospredje potiskati številne mlade upe in posledično preživeti na račun tega. Kaj torej narediti z mladimi igralci? Mislim, da je bilo to v moji prvi sezoni športnega direktorja največji izziv, toda odlično smo ga opravili, saj smo prišli do želenega uspeha.”

Kako težko je bilo med zimskim premorom ostati brez najboljših posameznikov in obenem še bolj pomladiti ekipo?

“Seveda ni lahko, ko ostaneš brez standardnih igralcev, saj jih težko nadomestiš. Že na začetku sem dejal, da v sezono stopamo z željo po razvoju posameznikov in ekipe. Tako bo tudi v prihodnje. Domžale morajo redno proizvajati igralce, jih prodati naprej in tako skrbeti za mirno življenje kluba. Mislim, da smo se na koncu vrhunsko izkazali. Našli smo ustrezne zamenjave, kar potrjuje tudi rezultat. To je naše delo, naše poslanstvo in obenem največji uspeh, saj smo dokazali, da lahko z mladimi konkurenčno tekmuješ. Ni lahko in čez noč ne gre. Potreben je čas, potrpljenje. Je pa uspeh zaradi tega še slajši.”

Kdaj si pomislil, da lahko pritisnemo na moštva spredaj in skočimo prednje? Večji del spomladanskega dela je namreč četrto pozicijo čvrsto zasedal Koper.

“Celoten drugi del sem v sebi potihem verjel v takšen razplet. Bili so tudi trenutki, ko smo zares mislili, da je vse skupaj že predaleč, a izkoristili smo priložnost. Jo zgrabili z obema rokama in v samem zaključku naredili premik po lestvici navzgor. Govora je torej o gostovanju v Kopru in domači tekmi z Olimpijo. Igralci so bili v formi, delovali so suvereno in vselej prisotni optimizem je dodatno pripomogel k skoku na četrto mesto.”

Koliko časa za oddih bo sedaj sploh na voljo? Poletne priprave začnejo čez tri tedne.

“Časa ni na pretek, saj že potekajo kadrovske priprave na novo sezono. Nekaterim članom moštva iztečejo pogodbe in to bo potrebno urediti. Do začetka treningov tako oddiha ne bo. Vsi bomo opravili svoje zadolžitve, se maksimalno pripravili na evropsko sezono, počivali bomo pa kasneje.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO