FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Iz Mure v Domžale prihaja Jan Đapo!

Novi levi bočni branilec Nogometnega kluba Domžale je postal Jan Đapo! 21-letnik je Muro okrepil pred letom in pol, nemudoma odšel na posojo v Krko, sedaj pa prestopil v rumeno družino in z njo podpisal dveletno pogodbo.

JanDapoDobrodosel

“Zelo sem vesel, da sem prišel v mlado ekipo, ki jo vodi odličen trener! Upam, da bom čim hitreje izkoristil ponujeno priložnost. Šlo je za hiter dogovor s klubom, saj so Domžale že večkrat dokazale, da so prava sredina za razvoj mladih igralcev. V 2. SNL sem v preteklih letih nabral dragocene izkušnje. Sicer gre za drugačno tekmovanje, a verjamem, da sem pripravljen na nov izziv. Čestitati moram ekipi za preboj v Evropo, kjer bom tudi sam poskušal pomagati po najboljši močeh. Vsak nogometaš si želi napredovati iz leta v leto in enako velja zame,'' je ob predstavitvi povedal Đapo, ki je v mlajših selekcijah igral za Brežice in Krško.

Pri selekciji U17 je nato prestopil v novomeško Krko, za katero je zadnjo sezono in pol nastopal kot posojeni nogometaš Mure. V Fazaneriji je januarja 2022 podpisal triletno pogodbo, toda priložnosti za igro v članskem moštvu črno belih ni dočakal. 187 centimetrov visoki bočni branilec se je medtem razvijal v 2. SNL, kjer je odigral 46 tekem in ob tem dosegel 3 zadetke.

Športni direktor Senijad Ibričić: “Izkoristili smo priložnost in v svoje vrste zvabili obetavnega bočnega branilca, ki smo ga v preteklosti že spremljali. Pripravam se bo priključil takoj na začetku in s tem je naša želja izpolnjena. Potrebovali smo novo moč na levi strani obrambe, saj je bilo v pretekli sezoni na tem položaju veliko rotacij. Jan bo zapolnil vrzel in verjamem, da ob tem tudi izpolnil pričakovanja. Spada med številne mlade upe, ki jih imamo na razpolago in z njegovo odločitvijo, da se nam pridruži, smo izredno zadovoljni.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO