FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Strajnar prestopil v Maribor, Šturm v nasprotno smer

Mark Strajnar se seli v NK Maribor! 19-letni bočni branilec, produkt MNC Domžale, je rumeni dres nosil kar deset let. V nasprotno smer kot del dogovora prihaja krilni napadalec Danijel Šturm.

nkd 3 strajnar

“Hvala vsem članom rumene družine za vsa prekrasna leta! Od leta 2013 dalje sem bil del kluba. Začel pri najmlajših, se prebil vse do članskega moštva in v njem odigral celotno sezono. S tem sem izpolnil otroško željo, sedaj pa je prišel klic Maribora in trenutek za naslednji korak v karieri. Prvič odhajam iz domače sredine, ki ji bom večno hvaležen. Vsem skupaj želim vse dobro v prihodnje in obilo sreče tako v Evropi kot domačem prvenstvu,” je ob odhodu na Štajersko povedal Strajnar.

Mladi reprezentant Slovenije je ob Kamniški Bistrici nastopal v vseh mlajših selekcijah. Potem ko je v 1. SNL debi dočakal že v sezoni 2020/21, pa je v prvem moštvu odigral 26 tekem. Strajnarjev odhod je pospremil prihod Šturma. 24-letni Primorec je tako drugi poletni novinec Domžal. V Mariboru je 35-krat stopil na zelenico, pred tem je hitronogi napadalec igral za Bilje v 2. SNL, švicarska FC Mondrisio in FC Chiasso, ter mlajše selekcije domačega Tolmina. Predstavitev Šturma v rumenem sledi tik pred začetkom poletnih priprav.

Športni direktor Senijad Ibričić: “To je izziv, ki ga sprejemamo v Domžalah. Na tak način klub deluje. Mladim igralcem želimo dati priložnost in jim omogočiti naslednji korak. Mark Strajnar je eden izmed teh fantov, ki je izkoristil ponujeno, odigral zelo dobro sezono in tako privabil določeno zanimanje. Vemo, da takšne ponudbe mladim igralcem predstavljajo priložnost za novo poglavje v karieri, zato Marku nismo stali v napoto. Maribor je pokazal interes. Skupaj smo se dogovorili za prestop. Domžale bodo prejele zadovoljivo odškodnino in tudi igralca, Danijela Šturma, ki ga je Simon Rožman želel v ekipi že dalj časa. Doslej smo bili na področju razvoja in kadrovanja uspešni. Prepričan sem, da bo tako še naprej. Ko so vse vpletene strani zadovoljne, je cilj dosežen.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO