Rekorder Vuk, hvala za vse!

271 tekem in 67 golov. Nogometaš z največ nastopi in zadetki v zgodovini domžalskega kluba zaključuje z igranjem na najvišji ravni. Slobodan Vuk po kar 13 letih rumene družine ne bo več zastopal na zelenicah Prve lige Telemach.

VukHvala

''Za mano je dolgo obdobje v Domžalah. Od leta 2010 pa vse do danes sem tukaj preživel veliko lepih trenutkov. Bili so tudi manj lepi, a to je šport. Nogomet mi je dal zares ogromno in hvaležen sem vsem, ki so mi cel čas stali ob strani. To, da zaključujem kot najboljši strelec in rekorder po številu odigranih tekem, si štejem v veliko čast. Občutki so sicer mešani. Ob koncu prvoligaške kariere sem na trenutke razmišljal, da bi lahko podaljšal še za kakšno leto ali dve. Na koncu smo s klubom sprejeli odločitev, da temu ne bo tako. Vse skupaj sem hitro predelal in se obrnil k novim izzivom. Domžalam bom pomagal pri različnih organizacijah, nogometa pa ne bom še v celoti opustil. Igral bom za Dob. Malce za dušo, malce pa, da jim pomagam pri vrnitvi v 2. SNL,'' je povedal Slobodan Vuk.

Po prihodu iz bližnjega Kamnika je danes 33-letni napadalec sprva nastopal za mlajše selekcije Domžal. Po uspešnem preboju v člansko vrsto ga je kot prvi v ogenj poslal Darko Birjukov. To se je zgodilo v sezoni 2010/11, ko je vpisal tri nastope. Vse do leta 2017 je Slobo za rumeno družino pod taktirko Stevana Mojsilovića, Luke Elsnerja in Simona Rožmana odigral 137 tekem v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel 40 golov. Sledil je odhod na Norveško, kjer se je zadržal leto dni, po vrnitvi v Slovenijo pa je rumeni dres oblekel še 134-krat. V lanski sezoni je Vuku, pred leti tudi članu B reprezentance Slovenije, uspel skok na prvo mesto po številu nastopov v 1. SNL med vsemi predstavniki NK Domžale. Zaustavil se je pri 237, najbližje je Zeni Husmani z 233. Prednost na lestvici prvoligaških strelcev ni tako majhna. Vuk je za rumene namreč zabil rekordnih 59 golov, drugi Senijad Ibričić, aktualni športni direktor, jih ima 40.

''Hvala Slobodanu za vse, kar je dal klubu! Dolgo, zares dolgo časa je zastopal grb Domžal. Predvsem pa uspešno. Je dvojni rekorder. Tudi skupaj sva odigrala kar precej tekem, seveda pa je lepo, da takšne osebe tudi po zaključku igranja ostanejo med nami. Sodelovali bomo torej še naprej, kar je odlično. Vseskozi je pomagal z nasveti. Premore namreč bogate izkušnje in to je potrebno ceniti. Želim mu vse dobro na novi poti. Verjamem, da bo vsaj enako uspešen kot na igrišču,'' je pristavil Ibričić.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO