Kovačević prestopil v Nemčijo

Franko Kovačević bo kariero nadaljeval v 2. Bundesligi pri moštvu Wehen Wiesbaden! Podrobnosti o prestopu napadalca v novopečenega drugoligaša so urejene, zdravniški pregled je bil uspešno opravljen.

nkd 9 kovacevic

“Najlepša hvala Domžalam za vse! Pred enim letom sem se odločil za prihod v Slovenijo in s tem zadel v polno. Tukaj sem naredil korak naprej, dvignil osebno formo in posledično tudi ekipno. Postal sem še boljša oseba. Nabral sem veliko izkušenj, lepih spominov. Hvala vsem soigralcem, trenerjem in ostalim klubskim ljudem. Imeli smo se lepo, bili kot prava družina, sedaj pa je čas za nov izziv. Mislim, da sem v Domžalah dobil vse, kar potrebujem za uspešno nadaljevanje kariere na tujem,” je ob slovesu sporočil hrvaški napadalec.

Kovačević je v Domžalah preživel sijajno eno leto in v tem času postal eden boljših posameznikov 1. SNL. Nase je opozoril že ob debiju, ko je po vsega devetih minutah zatresel mrežo Maribora. Kasneje je v vseh tekmovanjih za rumeno družino zbral 16 golov in 6 asistenc. Dvakrat je bil natančen v evropskih kvalifikacijah.

Prestop v Nemčijo zanj ni novost. V preteklosti je Franko že igral pri Hoffenheimu. Nekdanji član Pafosa, Cincinnatija, Rudeša, Hajduka, Rijeke, Bjelovarja in Varaždina je z novim delodajalcem sklenil dolgoročno pogodbo.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Sportida

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO