Kosić pred tekmo s Celjem

Domžalčani bodo prvo domačo tekmo pod vodstvom novega stratega odigrali v nedeljo, ob 20:15, ko bo nasprotnik NK Celje. Celoten izkupiček prodanih vstopnic bo namenjen NK Mengo in NK Komenda, bližnjima kluboma, ki so ju nedavne poplave močno prizadele.

DSC 60831

Dušan Kosić, kako je potekal delovni teden pred prvo domačo tekmo v vlogi glavnega trenerja? “Zelo intenzivno. Sestanki s fanti so daljši kot bi si želel, saj se še spoznavamo. Predati jim moramo nekaj informacij, treningi pa potekajo pa načrtu. Vzdušje je dobro. Motivirani smo, mogoče je prestopno obdobje zame kot trenerja z izkušnjami malce negotovo, a igralci so zavzeti, pridni in vidi se, da sem prišel v klub z urejenimi zadevami.”

Spored ni enostaven. Olimpija, Celje, Maribor si sledijo … “Rezultat je tisti, ki te naredi pametnega. Tudi na prvi tekmi sem dobil občutek, da bi lahko več vzeli. Fantom sem dejal, da si želim igrati proti najboljšim tudi na prijateljskih tekmah. Naš igralski kader je mlad, čim več zahtevnih tekem, uradnih in neuradnih, pa jih bo le izboljšalo. Da pokažemo pogumen obraz in talent, ki sem ga v teh dneh še podrobneje spoznal. Veselim se vsakega treninga, rezultat ti pa seveda olajša delo. Tudi, ko sem tekme zmagoval sem bil velikokrat zaskrbljen. Vendarle si želimo zmagovati čim večkrat. Do dodamo sliko igre, ki sem si jo zamislil, da vsi skupaj z igralci in stroko pa tudi vodstvom, enotno stopamo proti cilju. Cilju, ki je v Domžalah zelo jasen. Razvijanje igralcev skozi principe, ki so blizu mednarodnim.”

Bo Evropa vplivala na nasprotnika? “Čas bo pokazal svoje. Tekme se izredno veselim. Celjanom čestitam za izjemen uspeh v Evropi. To je dobro za celoten slovenski nogomet. Letos se dogaja nekaj, kar v preteklosti ni bilo ravno pogosto. Kar trije naši klubi so na mednarodnem prizorišču pustili pečat in enako želimo storiti tudi mi. Igranje v Evropi je vsekakor nagrada. Želimo biti mladi, poletni. Energijo izkoristiti, da se približamo temu. Proti Celju bo težko, saj so zelo dobra ekipa. Odličen kader je odlično voden. Klub ima tradicijo, Domžale pa isto. Želimo biti spodoben konkurent in zabeležiti uspešen rezultat.”

Kakšni so cilji pred nedeljsko tekmo? “Zadovoljen bi bil s čim večjim obiskom. Verjamem, da ljudje pridejo na tekmo, ko imajo kaj videti. Konstantno jih je treba zadovoljiti, da bodo prišli tudi naslednjič in tukaj je tudi moj načrt takšen, da fantje dajo vse od sebe. Na nas je, kaj bomo prikazali na igrišču in konec koncev sam učinek. Zelo pomembmo je, da tisto, kar si pripravimo, tudi izkoristimo. Posledično je celotnemu klubu lažje.”

In sporočilo navijačem … “Pozval bi vse, da se udeležite tekme in s tem pomagate zbrati čim več sredstev za dober namen. Hkrati pa nam seveda predstavljate podporo, da bomo rezultatsko uspešni.”

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO