FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Maribor 1:1

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2012/2013, 33. KOLO
torek, 14.05.2013 ob 18:00
Športni park Domžale, 800 gledalcev
Strelca: 1:0 Vuk G. 63', 1:1 Mertelj 82'

Sodniki: Bojan Mertik (Odranci), Marjan Tompa (Turnišče), Jožef Koren (Turnišče), Darjan Kovačič (Grosuplje). Delegat: Otmar Komel (Renče).

Domžale - Maribor 1:1

DOMŽALE MARIBOR
41 Vidmar Nejc 33 Handanović Jasmin
2 Skubic Nejc 6 Milec Martin
8 Čadikovski Dragan 8 Mezga Dejan
10 Vuk Slobodan 9 Tavares Marcos Morales
13 Knezović Ivan 17 Smrekar Matija
15 Gorenc Stanković Jon 22 Potokar Nejc
19 Halilović Denis 23 Hotič Dino 
27 Dobrovoljc Gaber 24 Trajkovski Dejan
37 Majer Žan 25 Moravac Ranko 
64 Janža Erik 45 Mevlja Nejc
92 Kous Žiga 70 Mertelj Aleš


22 Andrić Vjekoslav 12 Pridigar Marko
9 Vuk Goran 20 Cvijanović Goran
14 Papež Jernej 28 Viler Mitja
18 Pihler Aleks 29 Dodlek Timotej
21 Balokog Michel Nack 30 Stojanović Petar
28 Šimunović Mato 32 Berič Robert
90 Husmani Zeni 44 Arghus Soares Bordignon

Strelca: 1:0 Vuk G. 63', 1:1 Mertelj 82'
Menjave:
Domžale: Vuk S. - Vuk G. 62', Janža - Šimunović 76', Kous - Papež 86'
Maribor: Moravac - Stojanović 60', Hotić - Dodlek 66', Smrekar - Berič 74'
Rumeni karton: Knezović 48'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Darka Zeca, Lana Tirca, Marka Kovjenića in Rudija Požega Vancaša. Vprašljiv je tudi nastop Tadeja Remsa, ki je imel težave s hrbtom. Nogometaši Domžal so pred prihodom na stadion igralcem Maribora pripravili špalir v čast 11. naslovu slovenskega prvaka.

90+4. minuta: Po štirih minutah dodatka je glavni sodnik Bojan Mertik označil konec tekme.

90+3. minuta: Čadikovski je na polovici Maribora priboril prosti strel. Šimunović je poslal predložek pred vrata, kjer se je žoga odbila proti Handanoviću. Ta je odbil v Papeža, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

90. minuta: Stojanović je preigraval na levi strani kazenskega prostora Domžal. Podal je nazaj do Dodleka, ki je s 25 metrov streljal proti vratom, a je bil vratar Vidmar dobro postavljen. Četrti sodnik Darjan Kovačič je pokazal štiri minute dodatka tekme.

86. minuta: V ekipi Domžal je Žigo Kousa zamenjal Jernej Papež.

1:1 Mertelj; 82. minuta:
Milec je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je nevaren predložek na prvo vratnico, kjer je pred vrati žogo zaustavil Mertelj in jo s treh metrov poslal pod vratarjem Vidmarjem v mrežo.

76. minuta: V ekipi Domžal je Erika Janžo zamenjal Mato Šimunović.

74. minuta: V ekipi Maribora je Smrekarja zamenjal Berič.

74. minuta: Milec je pred kazenskim prostorom našel osamljenega Tavaresa, ki je poizkušal s strelom v spodnji desni kot domačih vrat. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Vidmar, ki je žogo odbil z nogo.

66. minuta: V ekipi Maribora je Hotića zamenjal Dodlek.

64. minuta: Goran Vuk je znova pobegnil obrambi Maribora. 12 metrov od vrat, nekoliko z desne, je močno sprožil ob bližnjo vratnico, a je vratar Handanović s konicami prstov žogo odbil v kot.

1:0 Vuk G.; 63. minuta:
Majer je uspešno preigraval na sredini igrišča. Podal je na vrh kazenskega prostora, kjer je Goran Vuk odlično preigral Mevljo in z mojstrskim strelom zadel zgornji levi kot nemočnega vratarja Handanovića.

62. minuta: V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal brat Goran Vuk.

60. minuta: V ekipi Maribora je Moravca zamenjal Stojanović.

58. minuta: Po avtu Maribora je Mertelj na vrhu kazenskega prostora našel Tavaresa. Ta je z 20 metrov streljal s prve, a je meril za las mimo leve vratnice.

51. minuta: Domžalčani so znova nevarno zapretili. Na desni strani kazenskega prostora Maribora je uspešno preigraval Gorenc Stanković. 10 metrov od vrat je poizkušal s strelom, a se je vratar Handanović izkazal z obrambo.

51. minuta: Janža je priboril prosti strel slabih 30 metrov od vrat Maribora. Močno je sprožil Halilović, a je bil na pravem mestu vratar Handanović.

49. mimuta: Prosti strel 25 metrov od vrat Domžal je izvedel Milec, ki je meril za las mimo zgornjega desnega kota domžalskih vrat.

48. minuta: Zaradi prekrška nad Tavaresem je rumeni karton prejel Ivan Knezović.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

45+2. minuta: Glavni sodnik Bojan Mertik je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Darjan Kovačič je pokazal še minuto dodatka prvega polčasa.

43. minuta: Slobodan Vuk je v kazenskem prostoru Maribora uspešno zadržal žogo. Na kratko je podal do Kousa, ki je žogo namestil Gorencu Stankoviću. Ta je z 20 metrov poizkušal s strelom po tleh, a je bil na pravem mestu vratar Handanović.

41. minuta: Mezga je dvignil žogo za hrbet domžalske obrambe, kjer je bil Tavares. Slednji je premagal vratarja Vidmarja, vendar si je pred tem pomagal z roko in sodniki so gol razveljavili.

39. minuta: Halilović je na polovici Maribora našel Slobodana Vuka, ki je imel po uspešnem preigravanju veliko prostora za strel. Poizkušal je s 25 metrov, a je meril mimo desne vratnice.

37. minuta: Na desni strani polovice Maribora sta dvojno podajo odigrala Čadikovski in Kous. Slednji je podal na vrh kazenskega prostora, kjer je s prve streljal Čadikovski. Ob Hotiću je s 14 metrov meril previsoko.

36. minuta: Slobodan Vuk je na desni strani polovice Maribora priboril prosti strel. Po podaji Kousa je z glavo streljal Dobrovoljc, a vratar Hanadanović ni imel veliko dela.

24. minuta: Janža je bil pri žogi na levi strani igrišča. Podal je proti kazenskemu prostoru Maribora, kjer žoge ni najbolj sprejel Kous. Iz vrat je pravočasno stekel Handanović in žogo pokril pred igralcem Domžal.

17. minuta: Kous je izvajal nov kot z desne strani. Na drugi vratnici je žogo z glavo zadel Slobodan Vuk, a so se gostje ubranili.

12. minuta: Čadikovski je priboril kot z desne strani. Po podaji Kousa je v kazenskem prostoru pred Knezovićem odbil Mevlja. Po naslednji podaji Kousa s kota je na prvi vratnici odbil Trajkovski. Po tretjem zaporednem kotu pa je podajo Kousa ujel vratar Handanović.

10. minuta: Potokar je 30 metrov od vrat storil prekršek nad Slobodanom Vukom. Prosti strel je izvedel Halilović, ki je zadel živi zid.

6. minuta: Kous je na desni strani polovice Maribora uspešno preigral Mevljo, ki je storil prekršek. Po podaji Kousa v kazenski prostor je z glavo poizkušal streljati Knezović. Žoga je na drugi vratnici prišla do Slobodana Vuka, ki je atraktivno streljal s škaricami. Vratar Handanović se je izkazal z odlično obrambo.

4. minuta: Hotić je podal za hrbet domžalske obrambe, ki ji je pobegnil Moravac. Ob Dobrovoljcu je poizkušal z lob udarcem, a je meril previsoko.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal, ki so zaigrali v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Vidmar; Dobrovoljc, Skubic, Halilović, Knezović; Kous, Majer, Gorenc Stanković, Janža; Slobodan Vuk, Čadikovski.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Sedo Rošić

Anina zvezdica maj

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmc ound   chio logo jpg RGB