V mladinski ligi prvakov z FC Empoli

Ples kroglic je določil, da se bo domžalska selekcija U19 v novi sezoni lige prvakov pomerila z italijanskim prvakom Empolijem! Prva tekma bo v Domžalah najverjetneje na sporedu 29. septembra, povratna v Italiji pa 20. oktobra!

ZrebUYL

''Igrali bomo proti aktualnemu prvaku Italije, kar je zagotovo fantastično. To bo zelo zahteven preizkus. Nastopanje v mladinski ligi prvakov predstavlja veliko čast in ponosni smo, da bomo po dveh letih znova igrali evropske tekme. Nazadnje smo uspeli izločiti Romune in se zelo dobro zoperstavili Portugalcem. Z enakimi cilji vstopamo tudi v letošnjo sezono, ki jo skupaj s fanti komaj čakamo. V preteklem letu smo naredili veliko dobrega, zato liga prvakov predstavlja zares lepo nagrado za vložen trud. Do tekem proti Empoliju je še kar nekaj časa, zato ne smemo prehitevati. Najprej nas čakajo obveznosti v domačem prvenstvu, nato pa priprava na Evropo,'' je po opravljenem žrebu povedal glavni trener Darko Birjukov, ki je pred dvema letoma uspešno vodil ekipo proti romunskemu Viitorulu in aktualnemu prvaku Portu.

Domžalčani so do četrte evropske vozovnice v mladinski kategoriji prišli po zaslugi skupnega naslova 1. SKL/SML v sezoni 2020/21. Rumeni so z 61 osvojenimi točkami ob koncu imeli 7 točk naskoka pred drugouvrščenim Mariborom. Na 26 tekmah so kadeti in mladinci NK Domžale zabeležili 19 zmag, 4 remije in 3 poraze.

V mladinski ligi prvakov, ki je sestavljena iz dveh delov, nastopa 64 moštev. V prvem nastopa povsem enakih 32 ekip kot v članski ligi prvakov. Prvouvrščeni se nato neposredno uvrstijo v osmino finala, drugouvrščeni pa se pomerijo s klubi iz drugega dela tekmovanja, kjer med 32 udeleženci najdemo tudi Domžale. V tem delu so državni prvaki posameznih držav, ki so izbrani po UEFA državnem koeficientu. V letošnji izvedbi UEFA Youth League imajo pravico nastopa nogometaši letnikov 2003 in mlajši, vsaka ekipa pa lahko uporabi tudi tri nogometaše rojene leta 2002, ki morajo biti najmanj zadnji dve leti neprekinjeno člani istega kluba.

Naj dodamo, da se bo zmagovalec med Domžalami in Empolijem pomeril z uspešenjšim v dvoboju Saint Patrick's Athletic / Crvena Zvezda.

Besedilo: Nejc Berce

Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO