FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Akcija "Skupaj pomagajmo Urbanu" uspešno zaključena

S sobotno košarkarsko tekmo med domžalskim Heliosom in Rogaško se je zaključila izjemno uspešna dobrodelna akcija ''Skupaj pomagajmo Urbanu.'' Ob Košarkarskem klubu Helios sta bila organizatorja še Nogometni klub Domžale in Srednja Šola Domžale, skupaj pa smo za Urbana Gorjanca, ki trpi za Marfanovim sindromom, zbrali kar 4245 evrov.   

Skupinska

19-letni perspektivni košarkar je v začetku septembra v južnokorejskem Seulu opravil operacijo srca in se v sredo pozno zvečer vrača v Slovenijo. Član Košarkarskega kluba Helios in dijak Srednje šole Domžale ob Kamniški Bistrici živi tri leta, zbrana sredstva pa mu bodo pomagala preživeti enoletno rehabilitacijo, ki je pred njim. Po zagotovilih zdravnikov se bo lahko Urban v prihodnje nemoteno poklicno ukvarjal s svojo prvo ljubeznijo, košarko: ''Še enkrat hvala vsem za ta projekt in vsem, ki so prišli na tekmo, eno ali drugo,'' je po sobotni zmagi Heliosa na osebni Twitter račun zapisal Urban.

NK Domžale

Košarkarski klub Helios in Nogometni klub Domžale sta v poseben sklad za Urbana namenila izkupiček prodanih vstopnic za že omenjeni tekmi Helios – Rogaška in za nogometno tekmo Domžale Krka. Poleg izkupička prodanih vstopnic se je večina članov in tudi zunanjih partnerjev obeh klubov za omenjeni tekmi odpovedala honorarju in višina zbranih sredstev je zadovoljila organizatorje akcije: ''Domžalčani so še enkrat več dokazali, da so pripravljeni priskočiti na pomoč, takrat ko je to potrebno. Posebna zahvala gre Nogometnemu klubu Domžale in Srednji šoli Domžale, ki sta se z neverjetnim zanosom podala v to akcijo. Seveda pa hvala tudi vsem, ki so kakorkoli prispevali v sklad za našega Urbana, kateremu na tem mestu želim čim lažje in seveda čim hitrejše okrevanje,'' je ob koncu akcije povedal direktor KK Helios Lado Gorjan. Zadovoljstva ni skrivala niti poslovno-finančna direktorica Nogometnega kluba Domžale, Tina Jeklic: ''Podati roko nekomu, ki mu je tako zelo jasno, da želi življenje posvetiti športu, je nekaj lepega. Domžalčani so Urbana vzeli za svojega, kar se je pokazalo tudi skozi našo akcijo. Ko je iz Seula prišla vest, da je operacija uspela, je bil to nek evforičen trenutek. Prve dni smo še razlagali, kdo je Urban in kakšen je cilj akcije, po obeh tekmah pa Urbana poznajo in spremljajo že vsi. Hvala vsem, ki ste na tak ali drugačen način sodelovali v akciji.''

Skupinska

Zbrana sredstva bodo nakazana v sklad ZPM Ljubljana Moste-Polje, ki ima odprt poseben TRR za pomoč Urbanu. Slednji sredstva potrebuje za življenje leto dni po operaciji in iz omenjenega sklada mu bo mesečno nakazan del za kritje osnovnih življenjskih stroškov. Porabo bo nadzirala Košarkarska zveza Slovenije.

NK Domžale, KK Helios, SŠ Domžale
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO