FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V soboto pomagamo Ninu Rakoviču!

Nogometni klub Domžale se je na pobudo kapetana članskega moštva Nejca Skubica priključil akciji zbiranja sredstev za nakup novega prevoznega sredstva za Nina Rakoviča. Čeprav je življenje slednjega že od rojstva zaznamovano s cerebralno paralizo, je postal izjemno ustvarjalen fotograf, ki je za svoje delo pred kratkim prejel tudi priznanje. Poleg fotografije je njegova velika strast nogomet, saj je redni gost tekem slovenske reprezentance, večkrat pa je obiskal tudi stadion v Športnem parku v Domžalah.

Nino Rakovič

''Nina sem spoznal, ko sem igral za ljubljanski Interblock. Bil je naš najzvestejši navijač in zelo mi je prirasel k srcu. Odvzeta mu je bila možnost normalnega življenja, a je Nino borec in zelo dobra osebnost. S pomočjo Facebooka sva ostala v stiku, tako da vsake toliko časa izmenjava nekaj besed. Gre za zelo prijetnega fanta,'' je poznanstvo z Ninom opisal Skubic, ki se je na pobudo za zbiranje sredstev nemudoma odzval: ''Za pobudo sem izvedel na Facebooku. Nino me je prosil za pomoč in v takšnih primerih se vedno z veseljem odzovem. Nogometni klub Domžale se je v preteklosti vselej pridružil dobrodelnim pobudam in vesel sem, da smo tudi tokrat stopili skupaj. Vsi igralci članskega moštva in zaposleni v klubu smo prispevali po svojih močeh. Sredstva bomo zbirali tudi na sobotni tekmi proti velenjskemu Rudarju in prepričan sem, da bodo tudi naši navijači znali priskočiti na pomoč.''

Video prispevek o akciji iz Sveta na Kanalu A

Nino

Nino je povsem odvisen od pomoči svojih bližnjih, predvsem mame in brata. Brez njih ne bi mogel početi vsega, kar počne. Za transport potrebuje poseben kombi z dvigalom, saj je trenutno prevozno sredstvo staro približno toliko kot Nino. Kljub rednemu in dobremu vzdrževanju, Ninov brat Nani je namreč mehanik, je kombi dodobra načel zob časa in ne bo več prestal tehničnega pregleda, saj ga je preveč načela rja. Finančni zalogaj, kakršen je nakup kombija, je za Nina in njegove najbližje resnično prevelik, zato pri nakupu novega potrebujejo vašo pomoč. Če že ne za celotno kupnino, pa vsaj toliko, da uspe zbrati dovolj denarja za polog. Ninov brat Nani, ki je tudi njegov glavni šofer, je pripravljen kombi kupiti na kredit, ki ga bo odplačeval s svojim delom.

Nino

Vaše donacije bomo zbirali na sobotni tekmi med Domžalami in velenjskim Rudarjem, ki se bo v Športnem parku Domžale začela ob 18:30. Posebno skrinjico boste našli na stojnici z navijaškimi artikli. Ninu pa lahko pomagate že danes, saj se sredstva zbirajo tudi na transakcijskem računu, ki je odprt pri kamniškem Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami.

TRR: 02312-0256852517
odprt pri Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami (DSOSPP),
p. p. 60, 1240 Kamnik
namen: NINO kombi

Že vnaprej se vam zahvaljujejo za vašo pomoč.

Tekst in foto: Grega Krmavnar in www.kamnik.info

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO