FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V soboto zbiramo sredstva za Tino Lavrič

Sobotna tekma med Domžalami in ljubljansko Olimpijo bo znova dobrodelno obarvana. Tokrat bomo sredstva zbirali za Tino Lavrič iz Ljubljane. 14-letna deklica se je rodila z genetsko boleznijo miastenični sindrom, pomanjkanje acetil-holina, ki se odraža kot mišično obolenje. Tinine mišice so oslabljene, najbolj pa je prizadet zgornji del telesa.

Tina Lavrič

Pred štirimi leti je imela Tina hujšo dihalno stisko, pri kateri je bilo potrebno oživljanje. Od takrat ima vstavljeno traheostomo (cevko za dihanje v sapniku), ponoči pa je priklopljena na respirator (dihalni aparat). Nekaj več nam je o težavah Tine in njene družine povedala mama Elizabeta: ''Tinina bolezen je popolnoma spremenila naša življenja, saj zahteva 24-urno nego in nadzor. Hranjenje poteka po gastrostomi – cevki za hranjenje napeljani neposredno v želodček, – hkrati pa na vsake štiri ure prejema posebna zdravila. Zaradi tega sem bila primorana pustiti službo in se posvetiti le skrbi svoje hčere. Naša štiričlanska družina se tako preživlja le z moževim dohodkom. Že vnaprej se vam v imenu svoje družine, predvsem pa v imenu Tine, zahvaljujem za pomoč.''

Na pobudo terapevta Nogometnega kluba Domžale Martina Zupančiča smo se odločili, da bomo na tekmi med Domžalami in ljubljansko Olimpijo, ki bo v Športnem parku Domžale v soboto, 26. septembra ob 17:45, zbirali sredstva za drage medicinsko tehnične pripomočke, ki jih Tina nujno potrebuje za življenje. Svoj prispevek boste lahko predali na stojnici z navijaškimi artikli, kjer bo posebna škatla. Zbrana sredstva igralcev in zaposlenih v Nogometnem klubu Domžale bosta pred tekmo družini predala Martin Zupančič in kapetan Nejc Skubic.

Tini pa lahko pomagate že danes, saj se sredstva za nakup nujno potrebne medicinske pomoči zbirajo na posebnem transakcijskem računu, ki je odprt pri Društvu distrofikov Slovenije:

Namen: Zbiranje donatorskih sredstev za Tino
TRR: SI56 03134-1000000534 odprt pri SKB
Sklic 285-024

NK Domžale

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO