Starejši dečki četrti v Italiji

Selekcija do 15 let Nogometnega kluba Domžale je minuli konec tedna gostovala na mednarodnem turnirju v italijanskem mestu Campobasso. V konkurenci sedmih močnim italijanskih ekip in zagrebške Lokomotive so varovanci Primoža Jeršina osvojili odlično četrto mesto. Razpletlo bi se lahko tudi veliko bolje, a so bili rumeni dvakrat neuspešni pri izvajanju enajstmetrovk.

skupinska

Turnir se je igral po specifičnih pravilih, saj so bile ekipe razdeljene na dve skupini po štiri, a se vsa moštva znotraj posamičnih skupin niso pomerila med seboj. Domžalčanom je žreb za prvega nasprotnika namenil italijanski Bari, čigar članska ekipa je še ne dolgo nazaj igrala v Serie A. Redni del srečanja se je končal brez golov, po strelih z bele točke pa so bili naši zahodni sosedi boljši s 6:5. Drugi nasprotnik v skupinskem delu je bil domači Campobasso, ki je na prvi tekmi izgubil proti poznejši zmagovalki turnirja Pescari. Domžalčani so morali tekmo odigrati nemudoma po nesrečnem porazu z Barijem. Ta je pustil posledice, saj so domačini dvakrat povedli, a na koncu je odločila vztrajnost rumenih, ki so slavili s 3:2. Dva gola je dosegel Simon Gregorin, enega pa Marsel Stare.

Tekma

Drugi dan turnirja so bile na vrsti tekme za razvrstitev. Domžalčani so se za tretje mesto udarili z rimskim Laziem, ki je letošnjo sezono Serie A končal prav na tretjem mestu. Domžalčani so se renomiranemu nasprotniku odlično upirali. Redni del tekme se je končal 1:1, edini gol za slovenskega predstavnika pa je dosegel Tomaž Iskra. Sledile so enajstmetrovke, ki varovancem Primoža Jeršina še drugič na turnirju niso prinesle sreče. Nasprotnik iz italijanske prestolnice je tretje mesto osvojil s končnim rezultatom 6:5. Domžalčani so na apeninskem polotoku z osvojenim  četrtim mestom več kot dostojno predstavljali slovenski nogomet.

Rezultati:
Bari - Domžale 6:5 (0:0)

Campobasso - Domžale 2:3 (1:1)
Strelca: Gregorin 2, Stare

za 3. mesto:
Lazio - Domžale 6:5 (1:1)
Strelec: Iskra

Končni vrstni red:
1. Pescara
2. Perugia
3. Lazio
4. DOMŽALE
5. Bari
6. Reprezentanca Molino
7. Campobasso
8. Lokomotiva Zagreb

Tekst: Grega Krmavnar

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO