FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Korun: Ostati ambiciozni in tekmovalni

Nogometaši Domžal so že dodobra zakorakali v priprave na sezono 2015/2016, ki so jih začeli v petek. Po prosti nedelji so se v ponedeljek dopoldan zbrali že na petem skupnem treningu, prvič pa so se ekipi priključili Kenan Horić, Sasha Aneff in Jure Balkovec, ki jim je strokovno vodstvo odobrilo nekoliko daljši odmor. Tega ni imel Uroš Korun, ki je, tako kot večina njegovih soigralcev, v polnem pogonu že od petka.

Uroš Korun

''Dopust sem izkoristil na najboljši možni način. Deset dni sem bil z družino na morju, tako da sem se dobro odpočil. Seveda to ne pomeni, da sem le ležal na plaži. Po koncu minule sezone smo igralci dobili individualni program za vzdrževanje telesne pripravljenosti. Glede na to, kakšna sezona je pred nami, sem prepričan, da smo se ga vsi držali. Brez tega v modernem nogometu enostavno ne gre, v petek pa smo tako ali tako začeli s trdim delom,'' se je na 12-dnevni odmor ozrl postavni branilec, ki ima za seboj eno najboljših sezono v karieri. V 42 tekem dolgem tekmovalnem letu je zaradi kazni izpustil le tri srečanja. Na preostalih 39-tih je bil vselej na igrišču 90 minut, kar šestkrat pa se je vpisal tudi med strelce: ''Tako za menoj kot tudi za klubom je zelo uspešna sezona. Cilj smo izpolnili. Nekaj malega grenkega priokusa je ostalo, ampak to je sedaj že za nami. V prihajajoči sezoni je Evropa prvi cilj, ampak tudi v prvenstvu si lahko želimo več in poizkušamo narediti korak naprej. Ostati moramo ambiciozni in tekmovalni.''

Uroš Korun

Domžalčani bodo tudi naslednjih nekaj dni vadili v okrnjeni zasedbi, saj so zaradi podaljšanega dopusta še vedno odsotni Rudi Požeg Vancaš, Alen Ožbolt in Nejc Vidmar, ki je bil na včerajšnji reprezentančni tekmi Slovenije in Anglije na klopi za rezervne igralce: ''Veseli nas, da bo kader v veliki meri ostal nespremenjen, kar je zelo pomembno. Po težavah v uvodnem delu spomladanskega dela sezone smo na zadnjih tekmah prvenstva pokazali precejšen napredek v igri. Igralci, ki so v klub prišli med zimskim premorom, so se prilagodili načinu dela in prepričan sem, da lahko naredimo korak naprej,'' optimistično v prihodnost zre 28-letni nogometaš, ki je po številu tekem v najmočnejši slovenski ligi najizkušenejši mož domžalske ekipe.

Uroš Korun

Odigral jih je 206, od tega točno polovico v rumenem dresu. Slednjega bo na na naslednji uradni tekmi nosil že 2. julija, ko bo na sporedu prva tekma kvalifikacij za evropsko ligo: ''Čas za pripravo je zares kratek in glede na načrt, ki ga je pripravilo strokovno vodstvo, ga bomo zelo dobro izkoristili. Na fizični pripravljenosti nismo veliko izgubili, ampak to še ne pomeni, da na tem področju ne bomo delali. Prvi del sezone bo zelo dolg, poleg tega bomo igrali na treh frontah in zagotovo bomo rabili veliko moči. Prepričan sem, da bomo teh 20 dni zelo dobro izkoristili,'' je zaključil Korun, ki bo ob Kamniški Bistrici odigral že svojo peto sezono.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Grega Krmavnar

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB