Mitja Ilenič do prve pogodbe

16-letni Mitja Ilenič, ki predstavlja enega pomembnejših členov kadetske zasedbe, je z Nogometnim klubom Domžale sklenil prvo profesionalno pogodbo! Sodelovanje z rumeno družino traja naslednja tri leta.

MitjaIlenicPodpis

Desni bočni branilec je pod taktirko Anteja Bratića v letošnji tekmovalni sezoni 1. SKL zbral 10 nastopov in 2 zadetka, v lanski, svoji prvi domžalski, pa je zaigral na 15 obračunih. Mladi up, ki dres Domžal nosi od poletja 2019, je pred prihodom ob Kamniško Bistrico branil barve Bele Krajine, kjer je tudi naredil prve nogometne korake: ''Zimski premor je bil zame zelo poseben. Praznično rojstnodnevno obdobje se ne bi moglo bolje izteči. Podpisal sem namreč svojo prvo profesionalno pogodbo in osebno gre za zelo pomemben dosežek, saj vem, da sem si to prislužil s trdim delom. Obenem se zavedam, da se vse skupaj praktično šele začenja, vendar v tem trenutku je zadovoljstvo neizmerno,'' je povedal Ilenič.

Nadaljeval je: ''V Domžalah sem od poletja 2019, ko sem uspešno prestal poskusne treninge in v vsakdanje življenje sem se odlično vklopil. Tukaj obiskujem srednjo šolo in bivam v Akademiji, ki predstavlja popolno okolje za razvoj mladih nogometašev. Odnosi z vsemi soigralci, trenerji ter zaposlenimi v klubu so fantastični, saj smo vsi skupaj res prava družina. Lahko povem, da je bila odločitev o prihodu v Domžale zadetek v polno.”

Klub mladim upom posveča ogromno pozornosti. Zimske priprave je s člansko zasedbo pričelo kar 17 nogometašev mlajših od 21 let, kar je zares impresivno: '' V Domžalah je delo z mladimi že vrsto let izjemno kvalitetno. Vsi, ki v klub pridemo kasneje oziroma iz drugih koncev Slovenije, smo nad organizacijo in delom v mlajših selekcijah navdušeni in to, da se ogromno fantov iz leta v leto tudi uveljavi v članskem moštvu, je bil eden izmed glavnih razlogov za sklenitev sodelovanja s klubom. Sam bi rad tudi v prihodnje uspešno zastopal barve Domžal v selekciji U17 in U19, glavni cilj pa seveda predstavlja igranje za člansko moštvo. To so sanje in naredil bom vse, da jih tudi izpolnim,'' je misli strnil Mitja Ilenič, ki je v preteklem letu tudi premierno oblekel barve slovenske reprezentance.

Besedilo in foto: Nejc Berce

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO